Devlet Bahçeli ifade verdi

Devlet Bahçeli ifade verdi

Hakkında hazırlanan fezlekelerle ilgili MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Ankara Adliyesi’nde ifade verdi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, hakkındaki 12 ayrı fezleke hakkında ifade vermek üzere Ankara Adliyesi'ne geldi.

Dokunulmazlığının kaldırılması ardından ilk kez ifade veren Genel Başkan Bahçeli oldu. Genel Başkan yardımcıları ve milletvekilleri de Bahçeli'ye destek için adliyeye geldiler. Bahçeli hakkında hazırlanan ne önemli fezleke Bursa mitinginde atılan sloganlara verdiği karşılık oldu. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin, partisinin Bursa mitinginde atılan "Vur de vuralım, öl de ölelim" sloganına verdiği "Onun da zamanı gelecek" yanıtı üzerine hakkında Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı, "halkı alenen tahrik" suçundan hakkında soruşturma başlatmıştı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Talimat Bürosu, Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatı doğrultusunda Bahçeli'ye tebligatta bulundu. 

'UYGULAMAYI GEÇMİŞLE GÖLGELEMEK DOĞRU DEĞİL'

MHP Lideri Devlet Bahçeli savcılıkta ifadesini verdikten sonra konuştu. Adliye çıkışı şunları söyledi: "MHP Osmaniye Milletvekili ve MHP Genel Başkanı olarak bazı illerimizde yapmış olduğumuz siyasi konuşmalar çerçevesinde bir soruşturma başlatılmış, o soruşturma sonucunda savcılığımızın daveti üzerine, bilgileri sunmak üzere adliyeye gelmiş bulunuyoruz. Bu uygulamayı abartanlar olmuştur. Ancak bugünkü işlem sonucu görülmüştür ki çağrılar çok nazik yapılmış, işlemler de aynı şekilde sürmüştür. Bu uygulamayı geçmişle gölgelemek doğru değildir. Eğer dokunulmazlıkların fezlekeler yoluyla muhatabı kimse gelmeli, bildiklerini anlatarak adaletin yükselişinin güzel bir örneğini ortaya koymalılar"

YILDIRIM: ÖRNEK DAVRANIŞ

Başbakan Binali Yıldırım, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda Devlet Bahçeli'nin ifade vereceğini hatırlatarak, "MHP lideri Sayın Bahçeli bugün örnek bir davranışta bulunup gidip ifade verecek. Milleti sokağa çağırarak iktidar alternatifi olamazsınız. En önce siz örnek olacaksınız. Gideceksiniz, davet edilen yerde savunmanızı vereceksiniz, sonra sen sağ ben selamet. Kimse provakatif hareketlere girişmesin. Kimse kendisini hukuktan üstün görmesin" demişti.