Doğu Perinçek'ten HDP için bomba açıklama

Doğu Perinçek'ten HDP için bomba açıklama

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek: 'HDP'yi meclise sokmak meclise canlı bomba sokmaktır'

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, HDP'yi meclise sokmanın, canlı bombaları meclise sokmak olduğunu söyledi. Partisinin Antalya Olağan İl Kurultayı'nda konuşan Perinçek, Halkların Demokratik Partisi'ne (HDP) ağır sözler ile yüklendi. Perinçek, "HDP'yi meclise sokmak demek canlı bombaları meclise sokmak demektir. PKK'nın başarısı ile iktidarlık düşünenler bunda başarısız olacaklar. Amerika ile birlikte hükümet planı yapanlar yenilenecekler" dedi.

Vatan Partisi Antalya 1'inci Olağan Kurultayı Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'in katılımı ile Antalya'da bir otelde gerçekleştirildi. Kurultaya, Doğu Perinçek'in yanı sıra davetliler ve partililer katıldı. Kurultayın açılış konuşmasını yapan Vatan Partisi Antalya İl Başkanı Yalçın Armen, terör örgütü PKK ve IŞID'in birlikte hareket ettiklerini ifade ederek, patlatılan bombalar ile Türk halkının korkutulmak istenildiğini ifade etti. Armen, terör örgütü PKK'ya karşı yapılan operasyonların zaferle sonuçlanacağını aktardı.

"POLİSİMİZ VE ASKERİMİZ TERÖR ÖRGÜTÜNÜ HENDEKLERE GÖMÜYOR"

Kurultayda partililere seslenen Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, konuşmasına Antalya'yı anlatarak başladı. Perinçek, Antalya'nın dünyaya açılan bir kent olduğunu aktardı. Doğu ve Güneydoğu'da güvenlik güçleri tarafından yapılan operasyonları değerlendiren Perinçek, "Türkiye bugün bir vatan savaşı veriyor. Polisimiz ve askerimiz bölücü terör örgütünü hendeklere gömüyor ve gömmeye devam edecekler. Türkiye'yi bölme planları hendeklere gömülecektir. Ordumuzun başarıları büyük sevinç veriyor. Her gün doğudan ve güneydoğudan telefonlar alıyorum. Orada bulunan insanlarımız polisimizin ve askerimizin yanındadır. Oradaki halkımız PKK hendeklere gömüldükçe özgürleşmektedir" diye konuştu.

"HDP'Yİ MECLİSE SOKMAK DEMEK CANLI BOMBALARI MECLİSE SOKMAK DEMEKTİR"

Türkiye'nin PKK terör örgütü tarafından bölünmesine izin vermeyeceklerini aktaran Perinçek, verilen mücadeleyi desteklediklerini söyledi. 78 milyonun asker ve polisin yanında olduğunu ifade eden Perinçek, "HDP'yi meclise sokmak demek canlı bombaları meclise sokmak demektir. PKK'nın başarısı ile iktidarlık düşünenler bunda başarısız olacaklar. Amerika ile birlikte hükümet planı yapanlar yenilenecekler. Karamsarlığı bırakalım. Türkiye bu savaştan büyük bir kararla çıkacaktır Bu savaş aynı zamanda Türkiye'yi kendine getirecektir" dedi.

"PARANIN GİRİŞ ÇIKIŞINI KONTROL EDECEĞİZ"

Vatan Partisi'nin herkese el uzattığını dile getiren Perinçek, "Türkiye'nin ikinci mecburiyeti borçlanma ekonomisidir. Türkiye yeniden üretim ekonomisine dönecek. Bize dışarıdan dayatılan sıcak paraya dayalı ekonomik durumdan çıkacağız. Daha önceden dayatılan borçlanmanın sonuçlarını şimdi yaşıyoruz. Biz bu tablodan ancak yeniden üreterek çıkacağız. Birçok tüketim unsurunu dışarıdan alıyoruz, yerli üreticiyi korumalıyız. Birçok şeyi kendimiz üreteceğiz. Paranın giriş çıkışını kontrol edeceğiz" diye konuştu.

"SAVAŞLARDA KARA PROPAGANDA İLE BAŞARIYA ULAŞILMAZ"

Terör örgütü PKK'ya karşı sürdürülen operasyonlarda karamsarlığa düşülmemesi gerektiğini belirten Perinçek, "Bugün Türk ordusu hendeğe şu kadar PKK'lı gömdü demeliyiz. Savaşlarda kara propaganda ile başarıya ulaşılmaz. Bizim askerimizden yana iklim yaratmamız lazım. Ağlamak ve üzülmek bize göre değil. Birbirimize güç ve kuvvet vereceğiz. Askerimize ve polisimize güvenmemiz bizim en büyük güç kaynağımızdır. Silahlı bir terör örgütü ancak silah ile bastırılır. Şimdi Amerika PKK'dan kara gücüm diye bahsediyor. Şimdi Suriye'nin Kuzeyinden başlayarak Türkiye'nin Güneyinde ikinci bir İsrail kurmak istiyorlar. Milletimiz bunu kabul etmeyecektir" şeklinde konuştu.

"UÇAK OLAYI ARKADA KALDI"

Türkiye'den kaçan terör örgütü üyelerinin Suriye'de eğitilerek tekrar Türkiye'ye gönderildiğini ileri süren Perinçek, "Siz sınır içerisinde savaş kazanıyorsunuz diğer taraftan Suriye'nin kuzeyinde konuşlanmış bir terör örgütü ile mücadele içindesiniz. Buradan kaçan teröristler orada beslenerek tekrar geri geliyor. Bu sorun sadece ülkemizi değil komşularımızı da yakından ilgilendiriyor. Suriye'nin Irak'ın ve Türkiye'nin kaderi birdir. Bizler iç içe geçmiş birer milletiz. Bugün bölücü terörden kurtulmak ve ekonomik güç sağlamak için bölge ülkelerine ihtiyacımız var. Rusya en büyük ihracat ortağımızdır. Türkiye ekonomisi Asya'da soluk alıyor. Güvenlik alanında bu ülkeler ile işbirliği şarttır. Bu bölgelere giderek görüşmeler yaptık. Uçak olayı arkada kaldı. Türkiye, Çin ve Rusya ekonomisi ile ekonomisini ayakta tutuyor. Cumhurbaşkanı Rusya ile ilişkileri bir an önce kurmalıdır. Rus pilotunu havada vurmak bir cinayettir" diye konuştu.

"BU BÖLÜCÜ TERÖRÜN UZANTILARINI TEMİZLEYİN"

Son olarak sivil toplum kuruluşlarına seslenen Perinçek şöyle konuştu: "Türkiye'de herkese çağrıda bulunuyorum. Bu bölücü terörün uzantılarını temizleyin. Bunu partimizin önüne bir hedef olarak koyuyoruz. Türkiye'mizin her köşesine iyimserlik götürelim. Komutanların en büyük enerji kaynağı iyimserliktir. Umut beslemeliyiz. Umut varsa insan vardır. Milletimizin bugün karamsar olmasına gerek yok, bize karamsarlık yakışmıyor".