Dokunulmazlık Dosyaları

Dokunulmazlık Dosyaları

Aralarında HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş'ın da olduğu bazı milletvekillerine ait 12 dokunulmazlık dosyası, TBMM Başkanlığına sunuldu -Meclise gelen dosya sayısı 562'ye ulaştı

TBMM (AA) - MELDA ÇETİNER - Aralarında HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın da olduğu bazı milletvekillerine ait 12 dokunulmazlık dosyası, TBMM Başkanlığına sunuldu.

AK Parti'nin dokunulmazlık konusunda anayasa değişikliği çalışmaları sürerken, Meclise yeni dosyalar gelmeye devam ediyor.

HDP Eş Genel Başkanı ve İstanbul Milletvekili Selahattin Demirtaş, HDP Diyarbakır milletvekilleri İmam Taşçıer ve Nursel Aydoğan, HDP Şırnak Milletvekili Ferhat Encu, CHP Antalya Milletvekili Mustafa Akaydın, CHP Aydın Milletvekili Metin Lütfi Baydar, CHP Mersin Milletvekili Fikri Sağlar ve CHP Eskişehir Milletvekili Cemal Okan Yüksel'in Yasama Dokunulmazlığının Kaldırılması Hakkında Başbakanlık tezkereleri, TBMM Anayasa ve Adalet Karma Komisyonuna sevk edildi.

Gelen dosyalardan 5'i, HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş'a ait. Demirtaş, Mecliste en fazla dokunulmazlık dosyasına sahip bulunuyor.

-129 milletvekilinin dosyası bulunuyor

Bu dosyalarla birlikte Meclisteki dokunulmazlık dosyalarının sayısı 562'ye ulaştı. Dosyaların 44'ü AK Parti, 170'i CHP, 328'i HDP, 16'sı MHP ve 5'i ise bağımsız milletvekiline ait. Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, Meclisin tek bağımsız milletvekili. Nazlıaka'nın bir dosyası, bir başka partili milletvekiliyle birlikte düzenlenmiş durumda.

Mecliste, hakkında dokunulmazlık dosyası düzenlenen milletvekili sayısı 129 oldu. Bunların partilere göre dağılımında; 25'i AK Parti'li, 51'i CHP'li, 45'i HDP'li, 7'si MHP'li, biri ise bağımsız milletvekili.

Bir tezkerede birden fazla milletvekiline ait dosya sayısı ise 40'a ulaştı.