DSP’den kayyım atamasına destek

DSP’den kayyım atamasına destek
Güncelleme:

DSP Genel Başkanı Önder Aksakal, “İçişleri Bakanlığı'nın gerekli inceleme ve tespitleri sonucunda PKK/KCK terör örgütleriyle organik ilişkileri ortaya çıkarılan üç Büyükşehir Belediye Başkanı’nın görevden uzaklaştırılmaları, devletin asli görevini yerine getirme sorumluluğunun tezahürüdür” dedi.

emokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Önder Aksakal, Diyarbakır, Mardin ve Van Belediye Başkanlarının görevden alınıp yerlerine kayyım atanmasıyla ilgili yazılı açıklama yaptı.

“İçişleri Bakanlığı’nın gerekli inceleme ve tespitleri sonucunda PKK/KCK terör örgütleriyle organik ilişkileri ortaya çıkarılan üç büyükşehir belediye başkanının görevden uzaklaştırılmaları, devletin asli görevini yerine getirme sorumluluğunun tezahürüdür” diyen Aksakal şöyle devam etti:

“Halkın oylarıyla seçilerek göreve gelenler, kendilerine Türkiye Cumhuriyeti yasalarının belirlediği çerçevede görevlerini ifa etmekle yükümlüdürler. Başka merkezlerden aldığı talimat ve telkinlerle bu sorumluluklarını unutanlara ve yetkilerini kötüye kullananlara karşı elbette yasal zeminde bir hatırlatma gereklidir, yapılan da bundan ibarettir. Türkiye’nin birliğine, bütünlüğüne kastedenleri ve bunlarla her türlü işbirliğine girenleri, bu yapıların lider konumunda bulunanları gönüllerinde saklayanları artık Türk milleti açıkça görmektedir.”