Düğün tarihi verilmeyince dehşet saçtı !

Düğün tarihi verilmeyince dehşet saçtı !

Erzurum'da düğün tarihi verilmeyince sevdiği kızı ve babasını defalarca bıçakladı.

Erzurum’un Aziziye İlçesi’nde düğün tarihi verilmeyince sevdiği kızı 26, babasını 3 yerinden bıçaklayarak öldüren 22 yaşındaki Ahmet Yavuz, "Nişanlımı elinden tutarak götürmek istedim" dedi.

Aziziye İlçesi’nin Bahçelievler Mahallesi, Mesire Sokak’taki 21 numaralı eve dün saat 14.20’de nişanlısı Burcu Şengel’i görmeye giden Ahmet Yavuz, düğün yapmak istediğini ifade ederek kızın babası Salih Şengel ile evlilik tarihi konusunda tartıştı. Salih Şengel’in oğlunu evlendirdiği için şimdilik kızın düğününü ertelediğini bildirdi. Bunun üzerine hayvancılıkla uğraşan Yavuz, "Ya düğün yapalım, ya da nişanlımı kaçıracağım" dedi ve 18 yaşındaki nişanlısı Burcu Şengel’in elinden tutarak zorla götürmek istedi. Anne ve babasının engel olması üzerine Ahmet Yavuz, otomobilinden aldığı bıçakla genç kıza ve yakınlarına saldırdı. Burcu Şengel ile müstakbel kayınpederi Salih Şengel’i (59) öldüren, anne Songül Şengel ile araya giren komşuları Hayati Hıra’yı yaralayan Ahmet Yavuz, otomobilde bekleyen amcasının oğlu Ömer Yavuz ile birlikte kaçtı.

Şehit Erol Karadağ Caddesi’nde otomobilde suç aleti bıçakla yakalanan Ahmet Yavuz ile yanında bulunan amcasının oğlu Ömer Yavuz gözaltına alındı. Ahmet Yavuz ifadesinde, nişanlısını görmek için evlerine gittiğini belirtti. Nişanlısı Burcu’yu 26, babası Salih Şengel’i 3 yerinden bıçaklarak öldüren Yavuz, "Evde evlilik tarhinden söz ettim. Kayınpederim oğlunu yeni evlendirdiği için daha sonraki bir tarihte düğün yapacaklarını söyledi. Bende ’Siz bana kızı vermeyeceksiniz’ dedim. Nişanlım Burcu’yu elinden tutarak götürmek istedim. Annesi kafama arkadan sert bir cisimle vurdu. Bende dışarı çıkarak otomobilde bulunan bıçağı aldım ve eve dönerek bıçakladım" diye konuştu.

Ahmet Yavuz ile Ömer Yavuz, sıkı güvenlik önlemleri altında adliyeye verildi.

KIZIYLA BABASI TOPRAĞA VERİLDİ, ŞÜPHELİ TUTUKLANDI

Erzurum’da nişanlısı Ahmet Yavuz tarafından bıçaklanarak öldürülen Burcu Şengel ve babası Salih Şengel için Aziziye ilçesindeki Merkez Camisinde cenaze töreni düzenlendi. Törenine Aziziye Kaymakamı Zafer Öz, Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan ve çok sayıda vatandaş katıldı. Burcu Şengel ve Salih Şengel’in yakınları tören boyunca gözyaşı döktü. Baba ile kızının cenazeleri kılınan namaz sonrası Aziziye ilçe mezarlığında toprağa verildi.

Burcu ve Salih Şengel’in cenazelerinin toprağa verildiği saatlerde çifte cinayetin şüphelisi  Ahmet Yavuz çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. Yavuz’un olaydan sonra kaçmasına yardım eden kuzeni Ömer Yavuz ise mahkemece verilen adli kontrol kararı ile serbest kaldı.