Egemen Bağış'tan 'büyükelçilik' eleştirilerine yanıt

Egemen Bağış'tan 'büyükelçilik' eleştirilerine yanıt
Güncelleme:

Çek Cumhuriyeti Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçiliği’ne atanan Egemen Bağış yeni görevi için açıklamalarda bulundu. 'Devletimin oradaki bayraktarı olmak için elimden geleni yapacağım' diyen Bağış aynı zamanda CHP Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun tepkisine cevaben, 'Sayın Kılıçdaroğlu’nun ne dediği beni hiç ilgilendirmiyor' dedi.

Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla yayımlanan atama kararlarına göre, Çek Cumhuriyeti nezdinde Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçisi Ahmet Necati Bigalı merkeze alınırken, Çek Cumhuriyeti nezdinde Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçiliğine Egemen Bağış atandı.

İstanbul Aydın Üniversitesi Batı Platformu’na katılan Bağış, platform öncesinde yeni atandığı büyükelçilik görevi ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Bağış açıklamasına şu ifadeleri kullandı:

Resmi gazetede bugün yayınlanan kararname ile Türkiye’mizi Çek Cumhuriyeti’nde temsil etmek üzere T.C. Prag Büyükelçisi olarak atanmış bulunmaktayım.
Uzun yıllardır siyasette yol ve dava arkadaşı olduğum Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Dışişleri Bakanımız Sayın Mevlüt Çavuşoğlu başta olmak üzere hükümetimizin tüm üyelerine ve gençlik yıllarımdan itibaren yakın çalıştığım Dışişleri Bakanlığının yönetimine şahsıma gösterdikleri güven ve tevdi ettikleri bu onurlu görev için müteşekkirim. Devlet ve milletimi ülkelerinde temsil etmem için onayı gereken Çek Cumhurbaşkanı Sayın Milos Zeman ve tüm devlet yetkililerine ve büyük bir diplomatik jest yaparak Türkiye’nin agreman talebini onayladıklarının bilgisini ülkemize resmî ziyaretinde Cumhurbaşkanımıza bizzat veren Çekya Başbakanı Sayın Andrej Babiş’e ve kendisinin ziyareti devam ederken talimatıyla T.C. Prag Büyükelçiliğimize agremanı resmî nota ile takdim ettiren Çekya Dışişleri Bakanı Sayın Tomas Petricek ve tüm mesai arkadaşlarına da ayrıca teşekkür ederim.
Devletimin bir neferi ve milletimin bir hizmetkarı olarak yıllarca yurt içinde ve dışında sivil toplum kuruluşlarında, siyasi kurum ve partilerde, devletimizin yasama ve yürütme kurumlarında, üniversitelerimiz ve akademik platformlarda ve özel sektörde edindiğim tecrübeleri bundan sonra diplomasi alanında ülkem için değerlendirebileceğim için onur duyuyorum. Rahmet ve minnetle andığımız, ülkemiz için gözünü kırpmadan şehit ve gazi olan diplomatlarımızın meslektaşı olmaktan da gurur duyuyorum.
Hayata bakış açımız, devletimizin nerede ihtiyacı olursa milletimize ve devletimize orada elimizden geldiğince en iyi hizmeti vermeyi gerektirir. Yaklaşık 14 yıl milletvekilliği, 5 yıl bakanlık gibi makamlarda hizmet verdikten sonra Büyükelçilik gibi onurlu bir temsil makamında da aynı anlayışla çalışacağız. (Metnin tamamı için ekli görsellere ve profilimizdeki linke göz atabilirsiniz.) Yeni üstlendiğimiz bu onurlu sorumluluğu yerine getirmeye çalışırken eşim Beyhan ve ben herkesin destek ve yardımı bekliyoruz. Allah yardımcımız olsun.

Egemen BAĞIŞ

Bu gönderiyi Instagram'da gör

Resmi gazetede bugün yayınlanan kararname ile Türkiye’mizi Çek Cumhuriyeti’nde temsil etmek üzere T.C. Prag Büyükelçisi olarak atanmış bulunmaktayım. Uzun yıllardır siyasette yol ve dava arkadaşı olduğum Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Dışişleri Bakanımız Sayın Mevlüt Çavuşoğlu başta olmak üzere hükümetimizin tüm üyelerine ve gençlik yıllarımdan itibaren yakın çalıştığım Dışişleri Bakanlığının yönetimine şahsıma gösterdikleri güven ve tevdi ettikleri bu onurlu görev için müteşekkirim. Devlet ve milletimi ülkelerinde temsil etmem için onayı gereken Çek Cumhurbaşkanı Sayın Milos Zeman ve tüm devlet yetkililerine ve büyük bir diplomatik jest yaparak Türkiye’nin agreman talebini onayladıklarının bilgisini ülkemize resmî ziyaretinde Cumhurbaşkanımıza bizzat veren Çekya Başbakanı Sayın Andrej Babiş’e ve kendisinin ziyareti devam ederken talimatıyla T.C. Prag Büyükelçiliğimize agremanı resmî nota ile takdim ettiren Çekya Dışişleri Bakanı Sayın Tomas Petricek ve tüm mesai arkadaşlarına da ayrıca teşekkür ederim. Devletimin bir neferi ve milletimin bir hizmetkarı olarak yıllarca yurt içinde ve dışında sivil toplum kuruluşlarında, siyasi kurum ve partilerde, devletimizin yasama ve yürütme kurumlarında, üniversitelerimiz ve akademik platformlarda ve özel sektörde edindiğim tecrübeleri bundan sonra diplomasi alanında ülkem için değerlendirebileceğim için onur duyuyorum. Rahmet ve minnetle andığımız, ülkemiz için gözünü kırpmadan şehit ve gazi olan diplomatlarımızın meslektaşı olmaktan da gurur duyuyorum. Hayata bakış açımız, devletimizin nerede ihtiyacı olursa milletimize ve devletimize orada elimizden geldiğince en iyi hizmeti vermeyi gerektirir. Yaklaşık 14 yıl milletvekilliği, 5 yıl bakanlık gibi makamlarda hizmet verdikten sonra Büyükelçilik gibi onurlu bir temsil makamında da aynı anlayışla çalışacağız. (Metnin tamamı için ekli görsellere ve profilimizdeki linke göz atabilirsiniz.) Yeni üstlendiğimiz bu onurlu sorumluluğu yerine getirmeye çalışırken eşim Beyhan ve ben herkesin destek ve yardımı bekliyoruz. Allah yardımcımız olsun. Egemen BAĞIŞ #Türkiye #çekya #prague #prag #beyhanbağış #egemen #egemenbagis #egemenbağış

Egemen Bağış (@egemen_bagis)'in paylaştığı bir gönderi ()

Seçiniz...