''Eğer İstanbul'da yeniden seçim olursa...''

''Eğer İstanbul'da yeniden seçim olursa...''
Güncelleme:

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, İstanbul’da seçimlerin yenilenmesi kararına ihtimal vermediğini belirtirken, "İstanbul'da yeniden seçim zelzele demek" dedi.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, İstanbul’da seçimlerin yenilenmesi kararına ihtimal vermediğini belirtirken, böyle bir karar verilirse bunun, “Zelzele oldu” anlamına geleceğini söyledi.

Karamollaoğlu, “Bu, seçimin hiçbir kıymeti yok anlamına gelir. Çünkü bundan sonra iktidarı tatmin etmeyen bir seçim kabul görmeyecek demektir” dedi. 

Gazete Duvar'dan Nergis Demirkaya'ya konuşan Karamollaoğlu, eşit, adil koşullarda bir seçim yapılmadığına dikkat çekerek, AK Partiiktidarının başlangıcı 2002 seçimlerine gönderme yaptı, “O günün koşullarıyla seçime gidelim. Hodri meydan” dedi.

Karamollaoğlu'nun açıklamalarından bazı kısımlar şöyle:

Daha da sertleşen bir süreç mi bekliyorsunuz?

Özellikle ekonomi politikalarının tamamı, eğitim, adalet, hürriyetleri koruyan politikalar değişmek zorunda. Kendi isteğiyle öyle bir yönetim tarzı kurdu ki dünyada örneği yok. Sadece diktatör ülkelerde var böyle bir yönetim tarzı. Bir kişi var ve denetlenemiyor. Tablo bu. Bu değişmeden yol alınamaz. Kendisi bu ihtiyacı duyuyor. Benim kanaatim böyle. Yoksa her şeyi söyleyecek, baskı altında tutmaya çalışacak, ama sonra hukuk ne diyor, “son kararı YSK verir” diyor. Bitti. Onu da söylemek, ona da uymak mecburiyetinde. Kanunlar çok açık. Seçimle ilgili Cumhurbaşkanının yetkisi yok.

‘ERDOĞAN BİR ÇIKMAZIN İÇİNDE’

Cumhurbaşkanının seçim akşamı balkon konuşması ile bugünkü tavrı arasında farka dikkat çekiliyor. Kendisi ile kavga hali mi bu da?

Tayyip Bey’de özgüven var, kabul etmek lazım. 16.5 yıldır tek başına iktidar. Mustafa Kemal dahil bu kadar uzun süre iktidar kimsede yok. Hakkaten metal yorgunluğu, düşünce yorgunluğu var. Problemlerin üstesinden nasıl gelebileceğini şu anda göremiyor. Gittiği yolun yanlışlığını da göremiyor. Bu yoldan vazgeçmem de mümkün değil, diyor. Çünkü Tayyip Bey sorgulanmak istenmiyor. Onun için bir çıkmazın içinde şu anda.

‘İSTANBUL’DA YENİDEN SEÇİM ZELZELE DEMEK’

İstanbul seçimlerinin yenileneceğini düşünüyor musunuz? Böyle bir karar verilirse siyasete etkisi ne olur?

Benim kanaatim yüzde 99.9 seçimin yenileme kararı verilmez. Vermez bu mahkeme. Ben o kanaatteyim. Yüzbinde bir ihtimal belki olabilir, o zamanda “zelzele oldu” demektir. Bu, seçimin hiçbir kıymeti yok anlamına gelir. Çünkü bundan sonra iktidarı tatmin etmeyen bir seçim kabul görmeyecek demektir.