Ekrem İmamoğlu: ''İstanbul'da her hanenin cebine 200 TL koyduk''

Ekrem İmamoğlu: ''İstanbul'da her hanenin cebine 200 TL koyduk''
Güncelleme:

Mazbatası iptal edilmesine rağmen toplu ulaşım ve su faturalarındaki indirim teklifi İBB Meclisi'nde kabul edilen Ekrem İmamoğlu "İstanbul'da her hanenin cebine 200 lira koymuş durumdayız" dedi.

31 Mart’ta İstanbul seçimini kazanan Ekrem İmamoğlu, 15 günlük Başkanlık sürecinde seçim vaatlerini bir bir yerine getiriyordu. Su faturalarında yüzde 40 indirim, aylık öğrenci kartlarının 85 TL’den 50 TL’ye düşürülmesi, 0-4 yaş arasındaki bebeklerin annelerine ücretsiz ulaşım, 12 yaşına kadar çocuklara ücretsiz ulaşım kararını, Ekrem İmamoğlu mazbatası elinden alınmadan önce almıştı.

Dün ise, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisinin 8. Seçim Dönemi, 1. toplantı yılı, Mayıs ayı toplantılarının ikincisi Saraçhane'deki yerleşkede yapıldı. İBB Başkanvekili Göksel Gümüşdağ'ın başkanlığında toplanan mecliste su fiyatlarında yüzde 40 indirim sağlaması beklenen tarife değişikliği oy birliğiyle kabul edildi. 

Dünkü karardan önce, İmamoğlu, Nisan ayında konutlarda tüketilen suyun ilk 20 metreküpünde yüzde 40 oranında indirime gidilmesi talimatını vermişti.

"HER HANENİN CEBİNE 200 LİRA KOYMUŞ DURUMDAYIZ"

İmamoğlu'na seçim döneminde vaatleri arasında yer alan ulaşım ve sudaki indirim çalışmalarının İBB Meclisi'nde ele alınması konusunda ne düşündüğü soruldu.

İmamoğlu, soruya şu şekilde yanıt verdi:

''İşimiz tam da bu. Su ve ulaşımla arkadaşlarım hesaplarını yapıyor. Her hanenin cebine 200 lira koymuş durumdayız. Bunlar önemli. Bunları yapalım. Şu an ülkenin ve şehrin çektiği ekonomik sıkıntılara çözüm bulalım. Suyu biraz ertelemişler. Beraber alacağız o kararı 24 Haziran itibariyle. Biraz uzatıyorlar ama takipçisiyiz. Milletçe ekonomik sıkıntı çekiyoruz. Konumuz bu. O yıllarını harcamış belediye başkanı tecrübeli olduğunu düşünüyor ama belli ki çok tecrübesiz. Bu konularla uğraşsın. Bizim işimiz bu. İstanbul'un ulaşım, ekonomik, çevre, yoksulluğu sorunu. Ne güzel kararlar aldık. Dini, resmi bayramlarda İETT ücretsiz olacak. Millete 19 Mayıs'ta herkes milli ruhunu yaşayacak. Bayramlara ve kutlamalara ücretsiz gidecek. Olağanüstü. Bizim işimiz bu.''