Ekrem İmamoğlu'ndan Binali Yıldırım'a: Şimdi mi aklına geldi?

Ekrem İmamoğlu'ndan Binali Yıldırım'a: Şimdi mi aklına geldi?
Güncelleme:

CHP'nin İstanbul Büyükşehir adayı Ekrem İmamoğlu, Beykoz turunun Paşabahçe ayağında yoğun ilgiyle karşılaştı.

 Konuşma yapacağı sahneye güçlükle ulaşan İmamoğlu, konuşmasının sonunda da seçim otobüsüne zorlukla binebildi. Vatandaşlar, İmamoğlu ile fotoğraf çektirebilmek için birbirleriyle yarıştı. İmamoğlu, konuşması öncesinde platformun yanında bulunan AK Parti standına uğrayıp, partililere başarı diledi. Samimi bir havada geçen selamlaşma sırasında AK Partililer İmamoğlu'na lokum ikram etti. İmamoğlu, konuşmasına, ''Ak Partili kardeşlerime de selam verdim deyince, kalabalıktan, ''Centilmen Başkan! Centilmen Başkan''' sloganı yükseldi. İmamoğlu, ''Kendisi 2 günlük aday. Daha önce TBMM Başkanı'ydı'' sözleriyle takıldığı Binali Yıldırım'a ''istihdam'' üzerinden yüklendi: Dedi ki, 'İş bulmak belediyelerin işi değil' dedi. 'Bu iş, belediyelerin işi değil' diyen bir aday, belediye başkanlığının ne olduğunu bilmiyor demektir. O öyle dediği için, 'Temkinli olarak söylediğim 150 bin hedefini, yine temkinli olarak 200 bine çıkarıyorum' dedim. Alıştılar ya yarışmaya, illa yarışacaklar. 'Bizim için her yol mubahtır diyorlar ya seçim için.' Bizim için her yol mubah değil. Dün akşam, 'Biz de belediye başkanı olursak 500 bin kişiyi işe alacağız' demişler. (Kalabalıktan gülüşme sesleri.) Ben de aynen böyle güldüm.''

CHP İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan adayı Ekrem İmamoğlu, sabah saatlerinde Çubuklu ve Akbaba Mahallesi'nde başladığı seçim turuna, Beykoz'da esnaf ziyaretleri yaparak devam etti. İmamoğlu, girdiği kahvehanede kadın çalışan olduğunu görünce, "Bu kahvede, kahve içilir" diyerek tezgahın arkasına geçti. İmamoğlu, Oya Tapancı adlı vatandaşla birlikte kahve yaparak, "Ben ablamızın elinden bence uğurlu gelecek bir kahve içeceğim. Bu seçime kadın eli değecek, kadınların takdiri ve kararı İstanbul'un kaderini belirleyecek, onların emeğine sağlık" dedi.

''Biraz da ben onun yaptığını yapayım!''

Beykoz Meydanı'nda ki bir taksi durağına uğrayan İmamoğlu, duraktaki çalan telefonu açıp, müşteriye yanıt verdi. Önce adresi alan İmamoğlu, daha sonra ise kendisini tanıttı. İmamoğlu, rakibi Binali Yıldırım'a göndermede bulunmayı ihmal etmeyen İmamoğlu, "Hep o benim yaptığımı yapmayacak, onun yaptığını biraz da ben yapayım" şeklinde espri yaptı. İmamoğlu'nun yanına gelen bir vatandaş, "Sizin başkanınızın 15 Temmuz'a 'kontrollü darbe' dediği şey ne? Sizin görüşünüzü çok merak ediyorum" sorusunu yöneltti. İmamoğlu, soruya, "Bana dün de sordular 15 Temmuz bir darbe girişimidir. Allah bir daha esirgesin, ikincisi yapanlara hem bu dünyada hem öbür dünyada cezasını versin. Son olarak buna vesile olanlardan da hak ettiği cezayı alsın" şeklinde yanıt verdi.

AK Parti adayı Aydın ile yan yana saf tuttu

Beykoz Merkez'in ardından Paşabahçe'ye geçen İmamoğlu, Kristal-İş Sendikası'na kısa bir ziyarette bulundu. Yaklaşık 1 kilometre uzaklıktaki Paşabahçe Merkez Camii'ne koşar adım yürüyen İmamoğlu, Bahtiyar Kefal adlı vatandaşın cenaze namazına katıldı. Cenaze namazında İmamoğlu ile AK Parti Beykoz adayı Murat Aydın, yan yana saf tuttu. Vatandaşlar İmamoğlu'na yoğun ilgi gösterdi. Nurten Aydın adlı vatandaş, İmamoğlu'nun hayatını anlatan ''Benim Sevgili Başkanım'' kitabını imzalattı. Çevredeki esnafa kısa bir ziyaret gerçekleştiren İmamoğlu, konuşma yapacağı alana yöneldi. Yoğun ilgi nedeniyle zorlukla sahne yakınına gelen İmamoğlu, semt pazarı önünde basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Selama karşılık, lokum!

Ardından konuşma yapacağı sahneye yönelen İmamoğlu, yol üzerindeki AK Parti standına uğramayı ihmal etmedi. Samimi bir havada geçen selamlaşma sırasında AK Partililer İmamoğlu'na lokum ikram etti. Yaklaşık 2 bin kişilik coşkulu bir kalabalık karşısında konuşan İmamoğlu, konuşmasına, ''Ak Partili kardeşlerime de selam verdim deyince, kalabalıktan, ''Centilmen Başkan! Centilmen Başkan''' sloganı yükseldi. İmamoğlu, ''İstanbul'da herkesin birbirine güler yüzle baktığı, ufak detaylar üzerinden birbirini suçlamadığı, hayat biçimi, tavrı, siyasi parti tercihinden dolayı birbirini suçlamadığı bir İstanbul hayal ediyorum. Bunu başaracağız. Çünkü benim yüreğim öyle. Herkese yüreğim açık'' dedi.

''Söylediklerimin partisi var mı?''

''İstanbul'da bütün siyasi partilere oy veren hereksin oylarına talibiz'' diyen İmamoğlu, sözlerini, ''Anlattıklarımızın ve projelerimizin içinde insan var, insana hizmet var. Söylediklerimin partisi var mı? Bu söylediklerimin partisi yok. Ben, herkes için bunları istiyorum. Sadece benim siyasi partililerimin işlerini mi çözeceğim. Geçmişte bunlar yapılmış olabilir. Tanıdıkları üzerinden insanlara iş dağıtılmış olabilir. Ben, herkese iş dağıtmaya geliyorum. Toplumu kucaklayacağız. Ben, bunu şimdi söylemiyorum. 10 yıllık siyasi yaşamımda hep böyle davrandım. Benimle görev yapanlara, 'Benim yol arkadaşlarımdan önce, bize oy vermeyenleri mutlu edeceksiniz' dedim. Ben, herkesten oy isterim, biliyorsunuz değil mi? Türkiye'de oy istemeyeceğim kimse bulunmuyor. Herkesin oyunu alacağım dedim ama herkes oy vermeyebilir. Bana oy vermeyenleri pişman edeceğim dedim. Tedirgin olanlar oldu. 'Ya' dedim 'Onları o kadar mutlu edeceğim ki bana oy vermediklerine pişman olacaklar' dedim'' şeklinde sürdürdü.

''İnancımı, milli duygularımı ölçecek adam doğmadı!''

Kimsenin inancını ya da milli duygularını ölçecek bir alet bulunmadığını belirten İmamoğlu, ''Benim, inancımı, benim bu ülkeye, bayrağa, milli değerlere olan bağlılığımı ölçecek adam, daha anasının karnından doğmadı. Çünkü ben de kimsenin milli duygularını ve inancını ölçemem. Kimin haddine, bu ülkede bir vatandaşa, 'terörist' diyeceksiniz. Bunun kanunu var yasası var. 'İstanbul'da 16 milyon, ülkede de 82 milyon vatansever insan var' diyeceğim ve hizmetimi öyle yapacağım'' diye konuştu.

''Daha 2 günlük aday biliyorsunuz!''

''İstanbul'da trafik sorununu, kaliteli yaşam sorununu biz çözeriz'' diyen İmamoğlu, iktidar partisini ve İstanbul adayı Binali Yıldırım'ı hedef aldı: ''Seçime 1-2 ay kala yapılan bütün sözleri unutun ve deyin ki, '10 senedir, 20 senedir neredeydin Allah aşkına. Bu zamana kadar çözmedin de şimdi mi aklına geldi' deyin. Ben dedim ki, '5 yılda 150 bin kişiye iş bulacağım.' Sonra, dedi ki İBB adayı Sayın Yıldırım. (Daha 2 günlük aday biliyorsunuz, daha önce TBMM Başkanıydı.) Dedi ki, 'İş bulmak belediyelerin işi değil' dedi. 'Bu iş, belediyelerin işi değil' diyen bir aday, belediye başkanlığının ne olduğunu bilmiyor demektir. 'O öyle dediği için, temkinli olarak söylediğim 150 bin hedefini, yine temkinli olarak 200 bine çıkarıyorum' dedim. Alıştılar ya yarışmaya, illa yarışacaklar. 'Bizim için her yol mubahtır diyorlar ya seçim için.' Bizim için her yol mübah değil. Dün akşam, 'Biz de belediye başkanı olursak 500 bin kişiyi işe alacağız' demişler. Ben de aynen böyle güldüm.''

Vatandaşlar birbirleriyle yarıştı

Konuşmasının ardından semt pazarını ziyaret etmek isteyen İmamoğlu, yaşanan izdiham nedeniyle bu turunu gerçekleştiremedi. İmamoğlu'nun etrafını saran vatandaşlar, fotoğraf çektirebilmek için adeta birbirleriyle yarıştı. İmamoğlu, yaklaşık 5o metre uzaklıktaki seçim otobüsüne, yaşanan izdiham nedeniyle yarım saatte ulaşabildi.

Seçiniz...