Elektrik faturalarında TRT payının kaldırılması için kanun teklifi

Elektrik faturalarında TRT payının kaldırılması için kanun teklifi
Güncelleme:

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, elektrik faturalarındaki TRT payının kaldırılması ve KDV’nin yüzde 1’e indirilmesi için kanun teklifi verdi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, vatandaşlara kolaylık sağlanması için elektrik faturaları üzerinden alınan yüzde 2’lik TRT payının kaldırılmasını ve KDV oranın da yüzde 1’e indirilmesi için kanun teklifi verdi.

ANKA’da yer alan habere göre teklifle ilgili açıklama yapan Akın, sanayici, esnaf, çiftçi ve yurttaşların elektrik fiyatları nedeniyle mağduriyet yaşadığını vurgulayarak, özellikle elektrik faturasının üretimde önemli girdi maliyeti olduğuna dikkat çekti. Akın, yurttaşın elektrikte indirim beklentisinde olduğunu kaydederek, Meclis’e konu hakkında verdikleri kanun teklifinin 1 Ekim’de gündeme geleceğini belirtti.

Akın’ın verdiği teklifte elektrik faturaları üzerinden alınan yüzde 2’lik TRT payının kaldırılmasını ve yüzde 18 olan KDV’nin de yüzde 1’e indirilmesi düzenleniyor.

Söz konusu düzenleme yasalaşırsa sanayide kullanılan elektrikte yüzde 34, ticarethane, tarımsal sulama ve konutlarda kullanılan elektrikte de yaklaşık yüzde 15 oranında indirim oluyor.