Emeklilere zamda karar bugün verilecek !

Emeklilere zamda karar bugün verilecek !

Emekli maaşlarına yapılacak zam için CHP, MHP ve HDP'nin önerileri AK Parti tarafından reddedildi.

SSK ve BAĞKUR emekli maaşlarına 2016 yılı Ocak ayından itibaren ayda 100 TL seyyanen zam yapılmasını da içeren yasa maddesi üzerine Meclis Genel Kurulu'nda yapılan görüşmeler tamamlandı. Maddenin oylaması bugün yapılacak.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu 26. Dönem 19. Birleşimi Başkanvekili Pervin Buldan başkanlığında toplandı.

Partilerin verdiği önergelerin görüşülmesinin ardından SSK ve BAĞKUR emekli maaşlarına Ocak 2016'dan itibaren ayda 100 lira seyyanen zam yapılmasını da içeren Gelir Vergisi Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapan Kanun Tasarısı'nın görüşülmesine devam edildi.

İlk 5 maddesi kabul edilen tasarının altıncı maddesinin görüşülmesine başlandı. Tasarının altıncı maddesinde SSK ve BAĞKUR emekli maaşlarına ocak ayından itibaren ayda 100 lira seyyanen zam yapılması düzenlemesi yer alıyor. Madde üzerine görüşmelere başlandı.

Altıncı madde üzerine gruplar adına görüşmelerin tamamlanmasının ardından Maliye Bakanı Naci Ağbal, milletvekillerinin sorularını cevapladı.

Madde üzerinde partilerin verdiği 3 değişiklik önerisi görüşüldü. CHP'nin verdiği 100 lira seyyanen artışın Eylül 2015'ten itibaren verilmesini ve 2017'den sonra da emekli olacakların bu haktan yararlanması önergesi kabul edilmedi.

Madde üzerinde MHP'nin verdiği her yıl mart ve eylül ayında emekli destek ödeneği adı altında 2 aylık net asgari ücret ödeme yapılması teklifi kabul edilmedi.

HDP'nin 100 liralık yapılacak seyyanen zammın 300 lira olarak değiştirilmesi talebi reddedildi.

Altıncı madde üzerinde yapılan görüşmeler tamamlandı.

TBMM Başkanvekili Pervin Buldan, birleşimi saat 14.00'da toplanmak üzere kapattı.