Emniyet Genel Müdürü için makam aracı iddiası

Emniyet Genel Müdürü için makam aracı iddiası

CHP'li Bülent Tezcan'dan Emniyet Genel Müdürü Celalettin Lekesiz'in 6.4 milyon TL'ye 2 araç aldığı iddiası !

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, güvenlik güçlerinin canları pahasına terörle mücadele ettiği bir dönemde Emniyet Genel Müdürü Celalettin Lekesiz’in kendi can güvenliği için iki Mercedes satın aldığını açıkladı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Hukuk ve Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, güvenlik güçlerinin canını dişine takıp kelle koltukta terörle mücadele ederken,  Emniyet Genel Müdürü Celalettin Lekesiz’in kendi can güvenliğini sağlamak için 6 milyon 400 bin liraya iki Mercedes marka otomobil satın aldığını söyledi.  Bu duruma adeta isyan eden Tezcan, “Böyle bir şey olmaz” dedi.

KOZAN VE CEYHAN’DA TEMASLARDA BULUNDU

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, Adana İl Başkanı Ayhan Barut ve il yöneticileriyle birlikte Adana’nın Kozan ve Ceyhan ilçelerinde ilçe örgütleri, ticaret odaları, borsaları, ziraat odaları, muhtarlar ve sivil toplum kuruluşlarıyla buluştu. Halkın sorunlarını dinleyen Tezcan dün de CHP Adana İl Başkanlığı Ahmet Albay Toplantı Salonu’nda basın toplantısı düzenledi. Tezcan burada gündeme oturacak iddialarda bulundu.

“AKP TERÖR ÜZERİNDEN İKTİDAR DEVŞİRME HESABI İÇERİSİNDE”

Türkiye’nin en önemli gündem maddesinin terör olduğunu kaydeden Tezcan, Türkiye’nin bu sorunu bir an önce çözmek zorunda olduğunu ifade etti.  CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Başbakan Davutoğlu’na “Terörü önleme konusunda neye ihtiyacınız varsa samimi olarak getirin sonuna kadar destek vermeye hazırız” dediğini anımsatan Tezcan, “Ama biz biliyoruz ki AKP terörü önleme konusunda Türkiye’de ciddi bir samimi bir politika izlemek yerine terör üzerinden bir iktidar devşirme hesabı içerisindedir” diye konuştu.

Hiçbir devletin teröre teslim olmayacağının altını çizen Tezcan, Türkiye’de de güvenlik güçlerinin terörle mücadelesini hukuk sınırları içerisinde sonuna kadar sürdüreceğini söyledi.

“HÜKÜMET İSTİHBARATI SAKLAYAN POLİSLERE SORUŞTURMA İZNİ VERMEDİ”

Terör örgütleri Ankara Garı’nda bomba patlatırken, AKP hükümetinin istihbarat bilgisini saklayıp ilgili makamlara vermeyen polisler hakkında soruşturma izni vermediğine dikkati çeken Tezcan, “Bu polislerin mahkemede yargılanmaları lazım ama ‘yargılamayın’ diyen, yargılama izni vermeyen hükümet. O zaman insanın aklına ciddi şüpheler geliyor” şeklinde konuştu.

EMNİYET GENEL MÜDÜRÜNE 6.4 MİLYONLUK MERCEDES

Hemen her gün şehit haberlerinin geldiği bir ortamda güvenlik güçlerinin canını dişine takıp terörle mücadele ettiğini aktaran Bülent Tezcan, Emniyet Genel Müdürü Celalettin Lekesiz’in ise kendi can güvenliği için 6 milyon 400 bin liraya iki Mercedes aldığını söyledi.
Tezcan, “Emniyet Genel Müdürü kendisini korumak için her biri 3 milyon 200 bin lira olan iki tane Mercedes alacak, öbür tarafta da uzman çavuşlarımız, askerlerimiz kelle koltukta terörle mücadele edecek. Böyle bir şey olmaz. Bu, Türkiye’ye yakışan bir tablo değil” ifadelerini kullandı.