En son seçim anketinde AK Parti uçuşa geçti

En son seçim anketinde AK Parti uçuşa geçti

ORC'nin açıkladığı son ankette AK Parti adeta uçuşa geçti, CHP'ye ise kötü haberler var...

ORC seçime sayılı günler kala yeni anket sonuçlarını yayınladı. ORC'nin anketinde CHP'li seçmenlere Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıkladığı yüzde 35 oy hedefine ulaşacağına inanıp inanmadıkları soruldu. Buna göre CHP'li seçmenlerin yüzde 82,8'i bu hedefe ulaşılamayacağına inanıyor.

YÜZDE 82 İNANMIYOR

Ankette CHP'li seçmenlerin 17,2'si CHP'nin yüzde 35 hedefine ulaşacağına inandıklarını söylerken yüzde 82,8'lik bir kesim bu hedefe ulaşamayacağı yanıtını verdi.

orc_8072.jpg

AK PARTİ'NİN SEÇİM BEYANNAMESİ

Öte yandan ankette AK Parti'nin seçim beyannamesine ilişkin sorular da AK Parti'li seçmene yöneltildi.

AK Parti'li seçmenlerin yüzde 65'i Seçim Beyannamesi'ni incelediğini söylerken bu oran incelemeyenlerde yüzde 34 olarak kaldı. Beyannameyi inceleyen seçmenlerin yüzde 96'sı beyannameyi beğendiğini ifade etti.

ak-parti_5886.jpg

ak-parti_5313.jpg

AK PARTİ'Lİ SEÇMENLER TEK BAŞINA İKTİDAR OLACAK DİYOR

AK Parti'li seçmenlerin neredeyse tamamı 7 Haziran'da gerçekleşecek olan seçimlerde AK Parti'nin tek başına iktidar olacağını düşündüğünü söyledi.

a_9605_1.jpg

a_9296.jpg

BAŞKANLIK SİSTEMİ

AK Parti'nin Seçim Beyannamesi'nde yer alan Başkanlık Sistemi'ne ilişkin AK Parti'li seçmenlerin büyük çoğunluğu sistemin gerçekleşeceğini düşünüyor. Yüzde 3'lük bir kesim ise buna inanmıyor.

a_6820.jpg

CHP'NİN SEÇİM BEYANNAMESİ

CHP'li seçmenlerin yüzde 60,3'ü beyannameyi incelediğini ifade etti. İncelemeyenlerin oranı ise yüzde 39,7 oldu. Beyannameyi inceleyen seçmenlerin yüzde 55'i beğenirken beğenmeyenlerin oranı yüzde 44'e ulaştı.

1_7121_2.jpg

chp_6156.jpg

CHP'NİN EKONOMİK VAATLERİ

CHP'li seçmenlere yöneltilen sorulardan biri de Kılıçdaroğlu'nun ekonomik konularla ilgili vaatlerine olan samimiyetti. CHP'li seçmenlerin yüzde 51'i bu vaatleri samimi ve gerçekleştirilebilir bulmuyor.

v_2717_1.jpg


chp_4823.jpg