Enginyurt'tan Muharrem İnce'ye: ''Omurgalı bulmuyorum''

Enginyurt'tan Muharrem İnce'ye: ''Omurgalı bulmuyorum''
Güncelleme:

Demokrat Parti Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, yeni parti kuracağını söyleyen Muharrem İnce'ye sert çıktı: İnce’yi hiç düzgün bulmuyorum. Omurgalı da bulmuyorum davranışını. Partimi kurdum, ismini sürpriz yapacağım diyorsun. Ya ne işin var CHP'de o zaman?

Demokrat Parti Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, Muharrem İnce'ye çok sert sözlerle yüklendi

Enginyurt, Arayış Tv’nin Youtube kanalında, Muharrem İnce'nin yeni parti kurma girişimleri konusunda, “Muharrem İnce’yi hiç düzgün bulmuyorum. Omurgalı da bulmuyorum davranışını. Parti tüzüğünü kurmuşsun, oylamayla kabul etmişsin. Partimi kurdum, ismini sürpriz yapacağım diyorsun. Ya ne işin var CHP'de o zaman? Bırak adamları kendi işine baksın” dedi.

Enginyurt, şunları söyledi:

 “Muharrem İnce’yi hiç düzgün bulmuyorum. Omurgalı da bulmuyorum davranışını. Parti tüzüğünü kurmuşsun, oylamayla kabul etmişsin. ‘Partimi kurdum, ismini sürpriz yapacağım’ diyorsun. Ya ne işin var CHP'de zaman? Bırak adamları kendi işine baksın. Bırak adamları kendi haline ya! Hem o partinin içindesin, CHP’nin sıfatını taşıyorsun. Hem de diyorsun ki; bu CHP şöyle kötü böyle kötü. CHP kötü de AK Parti’ye bir lafın yok mu Muharrem İnce? Yola çıktıysan devam et kardeşim. İstenmeyen yerde durulmaz. İstenmediğini düşünüyorsan, durmayacaksın. Bismillah deyip çıkacaksın. Ben çıktım işte. İnce’ye bakıyorum, CHP’ye çaktığı kadar AK Parti’ye hiçbir şey demiyor. Hayırdır arkadaş ya? Ülkeyi CHP yönetiyor da bizim mi haberimiz yok. Bunlar mı iktidar? Efendim, yenildin de yenildin, yenildin de yenildin, Kemal Kılıçdaroğlu ile aynı AK Parti ağzıyla dalga geçiyor.”

 "KAFTANCIOĞLU İYİ BİR KOMÜNİSTTİR"

Enginyurt, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu hakkında da şöyle konuştu:

“Canan Kaftancıoğlu’na siz sosyal demokrat derseniz, Canan Kaftancıoğlu’na hakaret edersiniz. Canan Kaftancıoğlu iyi bir komünisttir. Emin olun sorulsa kendisine komünist olmadığını da söylemeyecektir. Mustafa Kemal Atatürk’ten sınıf arkadaşından bahseder gibi, mahalle arkadaşından bahseder gibi ‘Mustafa Kemal’ diyen ve insanları sıfatlarıyla değerlendirmemek lazım, burada bir alınganlık göstermemek lazım deyip, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, Cumhuriyet Halk Partisi’nin kurucusu, bize göre Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’e sınıf arkadaşı gibi bahsedip de, öbür taraftan başkalarına methiye düzen, Sakine Cansız’a devrim şehidi diyebilen birisi, Selahattin Demirtaş’a övgüler düzen birisi komünisttir.”