Ensar Vakfı'na 7 bina

Ensar Vakfı'na 7 bina

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, TÜRGEV'in kardeş vakfı Ensar Vakfı'na 7 bina tahsis etti.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi tatil öncesi yılın son toplantısını yaptı. Yapılan oturumda skandal bir karar alındı.

Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’a yakınlığıyla bilinen ve TÜRGEV’in kardeş vakfı olan Ensar Vakfı’na 7 bina yurt yapılması için tahsis edildi.

Oturumda sadece ENSAR Vakfı’na tahsisler olmadı. Ensar’ın yanında, Aziz Mahmud Hüdayi Vakfı ve Önder İmam Hatip Okulları Mezunları ve Mensupları Derneği’ne yurt tahsisi de geldi. Üsküdar, Bulgurlu’da İBB tarafından kiralanan bina Aziz Mahmud Hüdayi Vakfı’na tahsis edildi. Ensar Vakfı’na da “Yurt amaçlı kullanılmak üzere İBB tarafından kiralanan Mecidiyeköy’de, Ataşehir İnönü Mahallesi’nde, Büyükçekmece Pınartepe’de, Avcılar Üniversite Mahallesi’nde, Kartal Orta ile Cevizli’de” olmak üzere 6 bina tahsis edildi.

Fatih Atikali Mahallesi’nde İBB tarafından kiranan bir bina da Asitane Kültür Sanat ve Eğitim Derneği’ne tahsis edildi. Mükiyeti İSKİ’ye ait, İBB adına önceden tahsis edilmiş Fatih Aksaray Mahallesi’ndeki bir bina için de ENSAR Vakfı’yla yapılan sözleşme 5 Eylül 2023’e kadar uzatıldı. Mülkiyeti İBB’ye ait Fatih Sultanahmet’teki bir bina da Önder Vakfı’na 10 yıllığına tahsis edildi. Tahsislere CHP’li Meclis üyeleri “ret” oyu kullandı.