Erdoğan ABD'den neden erken döndüğünü açıkladı

Erdoğan ABD'den neden erken döndüğünü açıkladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD ziyaretini yarıda kesmesiyle ilgili ilk kez konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dünya boksunun efsane ismi Muhammed Ali'nin perşembe günü ABD'nin Louisville kentinde düzenlenen cenaze namazına katıldıktan sonra Türkiye'ye döndü. Erdoğan, dönüşyolunda kendisine eşlik eden gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Erdoğan, sürpriz dönüş kararıyla ilgili "Cenaze namazından sonra programa kalmaya gerek duymadık." ifadelerini kullanırken şunları söyledi:

"SİYASİ LİDERLERİN KATILIMINA DAİR BİR ŞEYDEN SÖZ EDİLMEDİ"

"Bizim buraya gelişimizdeki birinci neden, dini vecibemizi yerine getirmekti. Dini törenden sonra orada yapılacak merasim netleşmemişti. Geldiğimiz ana kadar da bu program net değildi. Buraya ulaştıktan sonda dahi programda çok sık değişiklikler yapıldığını gördük. Taslak sürekli değişiyordu. Cuma günkü programın dini bir nitelik arz etmediğini gördük. Hatta o programdan önce defin işleminin olup olmayacağı bile belli değildi. Perşembe günü cenaze namazını da eda etmiş olmamız hasebiyle, cuma günkü programa kalmaya gerek duymadık. Siyasi liderlerin katılımına dair bir şeyden de söz edilmedi. Böyle bir şey olsa kalıp ikili temaslarda da bulunma imkânı olabilirdi. Bu da olmadığı için dönmenin daha isabetli olacağını düşündük. "Ülkemiz hassas bir dönem içerisinde, orada fazlasıyla yapılacak işlerimiz var" diyerek, cumayı beklemeden dönmeyi tercih ettik."