Erdoğan: ''Asker, jandarma, polis yok diyen namussuzlar''

Erdoğan: ''Asker, jandarma, polis yok diyen namussuzlar''
Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kahramanmaraş merkezli depremlerle ilgili Hatay'da yaptığı açıklamada "Bazı namussuz kişiler kampanya yaparak, Hatay'da asker, jandarma, polis göremedik gibi yalan yanlış iftiralar atıyorlar" dedi.

6 Şubat günü Türkiye’nin 10 kentinde büyük yıkıma yol açan depremlerde ölü ve yaralı sayısı yükselirken, arama-kurtarma çalışmaları sürüyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kahramanmaraş depremlerinden en çok etkilenen illerden Hatay'da yaptığı açıklamada "Böylesine büyük bir felakete hazırlıklı olabilmek mümkün değildir" dedi. Erdoğan, açıklamasında eleştirilere ve muhalefete bir kez daha gözdağı verdi.

Bugün deprem bölgesini ziyaret eden Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hatay’da açıklamalarda bulundu.

“ÇİRKEFÇE OLUMSUZ KAMPANYALAR YÜRÜTÜLMESİNİ HAZMEDEMİYORUM”

Erdoğan, açıklamasında şunları söyledi:

“Gereken her adımı atarak kimseyi yıkıntılar altında bırakmayacak, kimseyi mağdur etmeyecek bir afet yönetimi yürüteceğiz

Devlet-millet omuz omuza vererek, afetin yol açtığı yıkıntıları da kaldıracağız, hiçbir vatandaşı sahipsiz bırakmayacağız.

Kamu personelinden STK’lere,yurt dışı ekiplerinden gönüllülere, sayıları 60 bini bulan akredite kişiler canla başla çalışıyor.

Bu dönem birlik, beraberlik, dayanışma dönemidir. Böyle bir dönemde basit siyasi çıkar uğruna çirkefçe olumsuz kampanyalar yürütülmesini hazmedemiyorum.

10 vilayetimizin 10’unda, TOKİ’nin yönetimindeki müteahhit firmaları devreye sokarak, enkaz kaldırma ve konut yapımını hızlandıracağız.

“BAZI NAMUSSUZ KİŞİLER YALAN YANLIŞ İFTİRALAR ATIYOR”

Şu an itibarıyla Hatay’ımızda asker, jandarma, polis, toplamda 21 bin 200 personel görev ifa ediyor.

Bazı namussuz kişiler kampanya yaparak, Hatay’da asker, jandarma, polis göremedik gibi yalan yanlış iftiralar atıyorlar.

Hatay’da da üniversite hastanemiz bu akşamdan itibaren aktif olarak göreve katılacaktır.”