Erdoğan, baro ve tabip odaları için düğmeye bastı!

Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, video konferansla katıldığı AK Parti MYK Toplantısı’nda açıklama yaptı. Erdoğan “Baro ve tabip odalarının seçim usulleri yeniden belirlenecek.” ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Salgını yeniden azdıracak risklere girmeyeceğiz. Ülkemizi inşallah bu salgın musibetinden kurtaracağız.Kurallara uyulmazsa tedbirleri yeniden gözden geçiririz. dedi. 

Erdoğan'ın konuşmasından başlıklar şöyle: 

"Yeni sürecin öncülüğünü yapmak da 18 yıldır olduğu gibi yine AK Parti'ye düşüyor. Bir an önce 2023 hedeflerimize doğru eskisinden çok daha kararlı ve süratli bir şekilde ilerlemeye devam etmeliyiz. Salgınla mücadelemizin başarıyla sürmesi gündemimizdeki meselelere daha sıkı bir şekilde yönelmemize imkân sağlıyor. Meclis'te başlanmış olan ya da neticelenmeyi bekleyen pek çok düzenleme bulunuyor. Bunlardan biri de barolar ve tabip odaları başta olmak üzere meslek kuruluşlarının seçim usullerinin yeniden belirlenmesiyle ilgili taslaktır. Geçtiğimiz günlerde Ankara Barosu'nun ve aynı zihniyetteki yapıların  fütursuz saldırılarına şahit olduk. Sadece bu örnek dahi meslek kuruluşlarının seçim usulüne yönelik düzenlemenin aciliyetini ortaya koymuş, en kısa sürede Meclis'in takdirine sunmalıyız."

Seçiniz...