Erdoğan: Ben halkımdan besleniyorum

Erdoğan: Ben halkımdan besleniyorum

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kılıçdaroğlu'nun ''kandan besleniyor'' sözlerine yanıt verdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 9. Uluslararası Öğrenci Buluşması Programı’nda konuştu.

Erdoğan’ın konuşmasının satır başları şöyle:

Buradaki gençler tüm dünyaya bir barış mesajı veriyor. Bu yıl 9.'su düzenlenen bu buluşmanın güçlenerek, yeni ülkelere taşarak devam etmesini temenni ediyorum. Şu anda bu milletin vahdeti için, bayrağımızın şanlı şekilde dalgalanması için, vatanımızın bir ve bütün olarak kalması için şehit olan tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Böldürmeyeceğiz bu vatanı. Bu hainlere, bu fırsatı onlara vermeyeceğiz ve zaten bu Rabiamız'da ne diyoruz? Tek millet diyoruz. Türk'üyle,Kürt'üyle, Laz'ıyla, Çerkez'iyle, Gürcü'süyle, Roman'ıyla, Boşnak'ıyla, biz bu ülkede 79 milyon, tek millet.

Şimdi çıkmış bir tanesi dünyanın değişik yerlerinde başkanlık sisteminin gelmesi için kan gelmesi gerekiyor, kan diyor. Bunlarda 3 unsur var. Bunlardan bir tanesi mezhepçilik, ikincisi ırkçılık, üçüncüsü terör unsurudur. Bu zatın söylediklerinde bu 3 unsurun tamamı var. Bunlar kandan besleniyorlar. Aynen bölücü terör örgütünün uzantıları gibi. Girdiği her seçimde malum sonuç ortada. Acaba kandan oy alabilir miyim diyor. Alamazsın. Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir. Millet ne derse o olacak.

'DEĞİŞMEK FARKLIDIR, YABANCILAŞMAK FARKLI'

Siz bizden, biz de sizden çok şey öğreniyoruz. Ben Türkiye’de okuyan misafir öğrencilerin her açıdan şanslı olduklarını düşünüyorum. İnsanlık tarihinin hafızası olan bir ülkede eğitim alıyorsunuz. Türkiye’nin tarihi 3 kıtada hüküm sürmüş kadim medeniyetlerin özüdür. Tarihi, siyaseti, hukuku, sosyolojiyi, iktisadı, uluslararası ilişkileri Türkiye’de okumak size hiçbir yerde yakalayamayacağınız bakış açısı kazandırır. Unutmayın her sefer insanı değiştirir, olgunlaştırır, pişirir. Gençler değişmek farklıdır, yabancılaşmak farklı. Gençlerimiz değişirken kendi köklerinden kopmamalı.

"BUNUN ADI ÇİFTE STANDART DEĞİL Mİ?"

Suriye’de 6 yıldır kardeşlerimiz katlediliyor. 13 milyon Suriyeli evlerinden koptu. Sınır kapılarımızda, mülteci barınaklarında, denizlerde yaşanan insanlık dışı manzaraları sizler de yüzünüz kızararak, esefle izliyorsunuz. Kişi başına düşen gelirleri bizden fazla olan pek çok ülke Suriye’deki drama kayıtsız kaldı. Batı, dün olduğu gibi bugün de insanlık dersi veremedi.

Terör örgütüne başkenti açtırmanın, çadır kurdurmanın özgürlüklerle ne ilgisi var. Madem siyasi idamlara karşısınız birkaç gün önce şehit edilen Nizami'nin idamına sessiz kaldınız? Avrupa'dan bir ses çıktı mı, bir haykırış çıktı mı; hayır. Bunun adı çifte standart değil mi? Biz bunları yüzlerine vurduklarımızda rahatsız oluyorlar, TayyipErdoğan diktatör oluyor, Nizami'yi idam edenler diktatör olmuyor.

"BEN HALKIMDAN BESLENİYORUM"

Van'da konuşan zat şahsıma alçakça bir ifade kullandı. Bizim kandan beslediğimizi söylüyor. Haddini bil haddini, ben halkımdan besleniyorum. Kandan beslenen birileri varsa rahmetli Menderes’in ve arkadaşlarının idamınlarına zemin hazırlayan CHP zihniyetidir, sizsiniz. Biz mazlumlara sahip çıkmaya diklenmeden dik durmaya barışın tarafında olmaya devam edeceğiz. Çünkü biz kuvvetimiz medyadan sermayeden değil seccadelerini gözyaşlarıyla ıslatan mazlumların dualarından alıyoruz.

PARALEL YAPI  ELEŞTİRİSİ

Bazı tabanı ibadet, ortası ticaret, tavanı ihanet olanlar var. Sakın onların düştüğü oyuna düşmeyin. Akıllarını kiraya verenlerle beraber sakın olmayın, vicdanınıza ipotek konulmasına sakın müsaade etmeyin. Yanlışın en tehlikelisi doğruya yakın olanlardır. Maalesef bu konuda çok sıkıntılar yaşadık. Hizmet diyerek insanımız kandıran yapı en büyük zararı gençlerimize verdi. Paralel yapı tarafından kandırılan bu ülkenin insanları iyi niyetlerinin kurbanı oldu.  2,5 yıldır bu örgütle yoğun mücadele içindeyiz. Bu şer şebekesine asla prim vermemenizi bekliyorum.