Erdoğan'dan ABD'ye Afrin cevabı

Erdoğan'dan ABD'ye Afrin cevabı
Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Afrin operasyonu için ''Süre uzun olmamalı'' diyen ABD'ye ''Bunun süresi olur mu ? İcazet almaya ihtiyacımız yok.'' sözleriyle cevap verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beştepe Millet Kültür ve Kongre Merkezi'nde Ankara Sanayi Odası Ödül Töreni'ne katıldı.

Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

"Bir istiklal ve istikbal davamız vardır. Hudutlarımızın güvenliği ne kadar önemliyse ekonomimiz de o kadar önemlidir. Bugün kahraman güvenlik güçlerimiz sınırlarımızın içinde ve dışında yakın tarihimizin en büyük mücadelelerinden birini yürütüyor. Bir yandan bölücü terör örgütü diğer yandan FETÖ ve irili ve ufaklı pek çok terör oluşumuyla mücadele ediyoruz. 

Milli birlik ve bütünlüğümüzü tehdit eden terör koridoruna Fırat kalkanı ile ilk darbeyi vurduk. Bazı yazar çizerler bu operasyonları Kürtlere karşı operasyon diye gösterip hedeften saptırıyorlar. Bizim Kürt vatandaşlarımızla sorunumuz yok. Olay Kürt koridoru meselesi değil, olay terör koridorunu yok etme meselesidir.

Böyle bir anlayışı böyle bir yazıyı yazan bu ülkede az çok mürekkep yalamış hele hele askerin içinde görev almış birileri olursa bu bizi ciddi manada üzer. Kürt koridoru, terör koridoru nedir bunu ben anlatacak değilim kendisi anlamalı. Suriye'nin kuzeyinde bize karşı yönelmiş tacizlee var. Yine Hatay'da oradaki enerji santralinin olduğu yere atılan havanla bir şehidimiz var. Bu mücadelede şehit ve gazilerimiz olacak, bu karşılıksız kalmayacak. Bedelini ağır ödüyorlar, ödeyecekler. 

"AFRİN'DEN GERİ ADIM ATMAK YOK"

Afrin'den geri adım atmak yok, bunu Ruslar ile konuştuk. Mutabakatımız var. Diğer koalisyon güçleri ve ABD ile de konuştuk. ABD'yi bri şeye ikna edemedik. Biz kendilerine DEAŞ ile mücadeleyi neden bir terör örgütüyle yapıyorsunuz dedik. Gelin bunu stratejik ortağınız Türkiye ile yapın dedik. Dediler ki bizim generallerimiz bize Türkiye'nin bu işe tahsis ettiği ordu yeterli değil dediler. Sizin generalleriniz size yanlış söylüyor dedik, Trump'a da söyledim ama dinlemediler.

"MEHMETÇİK GÖREVİNE DEVAM EDİYOR"

Bugün Suriye'nin kuzeyinde 20 ABD üssü var. Bunları bütün halkım bilmeli. Şu anda 2 bine yakın kargo uçağıyla bölgeye silah taşınmıştır. Bunların hepsini biz biliyoruz. Bize bu noktada hiç olmazsa dürüst davranın. Şu ana kadar bu dürüstlüğü göremedik. Biz de Rusya ile yaptığımız görüşme çerçevesinde devam ediyoruz. Afrin'de Mehmetçiğimiz görevine devam ediyor.

"KİMSENİN TOPRAĞINDA GÖZÜMÜZ YOK"

Ülkemizin hiçbir ülke toğrağında gözü yoktur, olmamıştır. Bizdeki Suriyeli kardeşlerimiz kendi topraklarına dönem imkanı bulacaklar. Biz kendimizle birlikte bölgemizdeki tüm kardeşlerimizin güvenliğini geleceğini savunuyoruz. 3.5 milyon üzerindeki Suriyeli misafirlerimizin bizim sağlayacağımız güvenlikle ülkelerine dönebileceklerini biliyoruz. 

Yaptığı meşru operasyonlar üzerinden Türkiye'yi eleştirenlerin hiçbiri Suriye halkının sorunlarının çözümü değildir. Suriye halkı başkalarının umrunda olmayabilir ama bizim umrumuzdadır. Türkiye Afrin'de Kürtlere karşı değil, oradaki terör örgütüne karşı mücadele etmektedir. Orada bir terör örgütü var. Çok yakında görülecektir ki baskı kalktığında bize en büyük teşekkür Afrin'deki Kürt, Arap ve Türkmen kardeşlerimizden gelecektir.

Ülkemizdeki PKK gibi Suriye'deki PYD de Kürtler için değil bölge üzerinde emeli olanlar için savaşıyor. Bu hain projenin hedefinin Türkiye olduğunu görmemek için aptal olmak gerekir. Bu ülkede kimse saf değil aptal da değil. Bunun için Afrin operasyonuna vatandaşlarımızın hepsi destek veriyor.

"HEDEFİNE ULAŞTIĞINDA SONA ERECEK"

Afrin operasyonu Fırat Kalkanı gibi hedeflerine ulaştığında sona erecektir. ABD süre belli olmalı fazla uzun olmamalı diyor. Ben de ABD'ye soruyorum, sizin Afganistan'da süreniz belli oldu mu? Ne zaman bitecek. Hala Irak'tasınız. Bunun süresi olur mu? Ne zaman iş biterse bizim orada durmaya merakımız yok. Bunun için birilerinden icazet almaya ihtiyacımız yok. Türkiye olarak bizim bir yeri işgal gibi bir gayemiz yok. Ne zaman iş biterse çekilmesini biliriz. Tek gayemiz gönülleri fethetmek. Ecdadımız böyle yapmış biz de böyle yapacağız. 

"NASIL STRATEJİK ORTAK OLABİLİYORUZ"

Dün DEAŞ için seferberlik ilan edenlerden bugün bölücü örgüt karşısında sadece hakkaniyetli bir tutum bekliyoruz. Sınırlarımız boyunca bir terör koridoru oluşturmak için getirilen silahlar bugün sadece bize karşı kullanılıyor olabilir. Biz parayla bu silahları istedik vermediler, terör örgütüne ücretsiz veriyorlar. Nasıl oluyor da biz stratejik ortak oluyoruz. Bunu anlamak mümkün değil. Yarın bu silahlar onları gönderen ülkelere de dönecektir. Dün Reyhanlı'yı hedef alan roketlerin yarın kimi hedef alacağı bilinmez. Biz Allah'ın izniyle bu terör dalgasının da üstesinden geliriz. Bizi asıl üzen ortadaki gerçeklere rağmen bazı çevrelerin ülkemizi terör örgütleriyle irtibatlı göstermeye çalışmalarıdır. 

"EKONOMİDE YANSIMASI OLMAYACAK"

Fiili bir mücadele yürütürken ekonomideki hedefleri de ihmal etmeyeceğiz. Türkiye'nin geçmişte yaşadığı krizlere baktığınızda ekonomik zayıflığın rol oynadığını görüyoruz. Kredi derecelendirme kuruluşlarının yaptıkları açıklamalara sakın aldanmayın. Bunlar siyaset kurumu gibidir. Onlar ne denli aleyhte açıklamalar yaptıysa büyüme açıklandı, 11,1. Dünyada bir numara Türkiye... Ne oldu? Hani kredi derecelendirme kuruluşları? özür dilediler mi? Bunlarda yüz yok ki özür dilesinler. Dünyanın gündeminde ilk sırada olan tarihi operasyonu başarıyla yürütürken bunun ekonomiye en küçük bir yansıması olmayacak. Ekonomimiz güçlü olduğu dönemde bu adımı atmış bulunuyoruz.

Seçiniz...