Erdoğan: ''Çok ciddi bir kuşatma altındayız''

Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabataş Lisesinde düzenlenen 2018-2019 eğitim öğretim yılı açılış töreninde "çok ciddi bir kuşatma altındayız" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Evlatlarımızın çoğu bedenen sınıftalar ancak zihnen başka yerdeler. Zira çok ciddi bir uluslararası kuşatma altındayız. Buna dikkat etmemiz gerekiyor" dedi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle:

Biz her eğitim öğretim dönemini olduğu gibi bu yeni dönemi de altın bir fırsat olarak görüyoruz. Eğitim sistemimizin eksikliklerini gidermek, çağın gerektirdiği bir yapıya kavuşmasını sağlamak, birikmiş sorunlarına çözüm bulmak için son 16 yılda büyük adımlar attık. Eski eğitim öğretim mantalitesini rafa kaldırdık, özgürlükçü ve sorgulayıcı bir yapıya kavuşturduk. İleride tek tek bakacağım. Konuşma yaptığım günden sonra ( Kabataş Lisesi’nden) mezun olanlar arasında bakanlar, milletvekilleri, cumhurbaşkanları var mı diye arayacağım. Eğitim öğretimi bütünleştirmek suretiyle geleceğe yürüyeceğiz. Teoriyle pratiği birleştirmeliyiz. Vasıflı öğretmen olmadan vasıflı gençlik yetiştiremezsin.

Biz kırtasiyeci dükkanlarında kitabımızı alabilmek için bir hafta sırada beklerdik. Ben yaşadıklarımı anlatıyorum. Çünkü kırtasiyeye kitap, kalem gelmiyordu. Şimdi ise biz devlet olarak kitapları sıraların üzerine koyacağız dedik. Bunu da en kalitelisinden yapacağız.

Elinde satırla dolaşan gençlik değil elinde kitabıyla kalemiyle dolaşan gençliği karşımda görüyorum. Fatih Projesiyle 433 bin sınıfın tamamına etkileşimli tahta yerleştirildi. Ahh ahh, bizim okullarımızda beden eğitimi yaptığımız yerler vardı, şu anki sınıflar gibiydi. Erkekler okuduğu kadar kızlar da okusun istiyoruz. Zengin kadar fakir de en kaliteli eğitim imkânına kavuşsun istiyoruz.

"Teksir kağıdı satın almak isterdik, vermezlerdi"

Biz kırtasiyeci dükkanlarında kitap almak için bir hafta sırada beklerdik. Şimdi biz devlet olarak sıralara kitapları koyacağız ve öğrenciler eğitim başlayınca kitapları bulacak dedik. Siz teksir kağıtlarını bilir misiniz? Üst sınıflardan parayla almak isterdik vermezlerdi bize. Bu sene bazıları provoke etmek istedi. Dediler ki "Basmıyoruz." Milli Eğitim Bakanlığı sağolsun bir seferberlik ilan etti, bu yıl sınıflara yetiştirdik kitapları.

"Çok ciddi bir kuşatma altındayız"

Öğrenci fiziken sınıfta, ruhen değil. Çok ciddi bir uluslararası kuşatma altındayız. Bu durumu değiştirecek, öğrencilerimizin sınıfa ilgisini en üst düzeye çıkaracak yöntemleri uygulamaya koymalıyız.

Öğrencilere nasihat

Oku, düşün, neticelendirdir. Her birinizin okumaya, okudukları üzerinde düşünmeye, düşündüklerini hayata geçirmeyi başaracağına inanıyorum. Sizlerin ışıldayan gözlerinde başaracağınızı görüyorum.  

 

Seçiniz...