Erdoğan: ''Deprem, sel ve toprak kayması ülkemizin kaderi''

Erdoğan: ''Deprem, sel ve toprak kayması ülkemizin kaderi''
Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rize Salarha Tüneli’nin açılış töreninde "Deprem, sel ve toprak kayması ülkemizin kaderidir" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Salarha Tüneli’nin açılış töreninde yaptığı konuşmada, art arda yaşanan doğal afetleree değinerek, "Deprem, sel ve toprak kayması bulunduğu iklim ve coğrafi yapısı sebebiyle ülkemizin kaderidir. Enkaz kaldırma ve hasar tespiti çalışmalarını hızla yapıyor ve vatandaşlarımızın zararlarını karşılayıp yıkılan yerleri yeniden inşa ediyoruz" dedi.

Erdoğan, "Karadeniz bölgemizde bu tür afetlerle karşılaşmıştır. Antalya ve Muğla gibi orman yangınlarının ciddi tahribata, can ve mal kaybına yol açtığı yerlerde yaraları sarıyoruz. Yakında yeniden gelip çalışmaları yerinde göreceğim" diye konuştu.

Konuşmasında anamuhalefetin eleştirilerine de yanıt veren Erdoğan, "Türkiye'de bir kesim var ağızlarını her açtıklarında siz 19 yılda ne yaptınız diye soruyor. Siz bu soruyu kimleirn sorduğunu biliyorsunuz. Türkiye'nin 19 yılda nereden nereye geldiğinin bizzattihi şahidi bu milletin ta kendisidir" ifadesini kullandı.

Erdoğan, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na seslenerek, "Var mıydı böyle tünnellerimiz? Var mıy böyle viyadüklerimiz? Bay Kemal'e sesleniyorum. Gel de Rize'yi gör. Dikili bir ağacınız yok" dedi.

"DOĞAL AFETLER ÜLKEMİZİN KADERİ"

Erdoğan konuşmasından satır başları şöyle:

Rize'mizin hem şehir içi hem dağın ardı ile önü arasında ulaşımı temin edecek yaklaşık 3 km uzunluğundaki Salarha Tüneli'nin ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. İyidere Lojistik Limanı ve deniz üzerinde inşa ettiğimiz Rize-Artvin Havalimanı'nın açılmasıyla yük ve insan trafiği fazlalaşacaktır. Bu tünelle trafiği şehir içinden alıp çevreyolu üzerinden arka tarafa veriyoruz. Bu tünel Rize'nin 70 yıllık hayalidir. Tünel sayesinde 14 kilometreyi bulan ve yarım saat süren ulaşım artık 4.5 kilometre civarına ve 5 dakikaya inecektir. Hemşehrilerimiz bu yolda hızlı, güvenli ve konforlu seyahat edebilecektir.

Merkez Çarşı Mahallesi Kentsel Dönüşüm projesiyle 1950'li yıllarda deniz dolgusuyla elde edilen alanları baştan sona yeniliyoruz. Aradan geçen 70 yılın ardından hem yorgun hem de ihtiyaçlara cevap veremez hale gelmişti. Bölgede bulunan 118 dükkanı, 60 konutu yıkarak yerine Rize'mize yakışır yepyeni işyeri ve ticaret merkezleri inşa ediyoruz. 308 milyon lira yatırım bedeli olan proje ile 455 araçlık otopark kazandıracağız. Kentsel dönüşüm projemizin şimdiden şehre ve hak sahiplerine hayırlı olmasını diliyorum.

Deprem, sel ve toprak kayması bulunduğu iklim ve coğrafi yapısı sebebiyle ülkemizin kaderidir. Enkaz kaldırma ve hasar tespiti çalışmalarını hızla yapıyor ve vatandaşlarımızın zararlarını karşılayıp yıkılan yerleri yeniden inşa ediyoruz. Karadeniz bölgemizde bu tür afetlerle karşılaşmıştır. Antalya ve Muğla gibi orman yangınlarının ciddi tahribata, can ve mal kaybına yol açtığı yerlerde yaraları sarıyoruz. Yakında yeniden gelip çalışmaları yerinde göreceğim.

Türkiye'de bir kesim var ağızlarını her açtıklarında siz 19 yılda ne yaptınız diye soruyor. Siz bu soruyu kimleirn sorduğunu biliyorsunuz. Türkiye'nin 19 yılda nereden nereye geldiğinin bizzattihi şahidi bu milletin ta kendisidir.

Var mıydı böyle tünnellerimiz? Var mıy böyle viyadüklerimiz?

Bay Kemal'e sesleniyorum. Gel de Rize'yi gör. Dikili bir ağacınız yok.