Erdoğan: Fiyatlara ayar çekme kararı aldık

Erdoğan: Fiyatlara ayar çekme kararı aldık
Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin grup toplantısında yaptığı açıklamada ''Fiyatlara ayar çekme kararı aldık'' dedi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında önemli açıklamalara imza attı. Sık sık market ve pazarlardaki fiyatların yüksek olduğunu dile getiren Erdoğan, "Fiyatlara ayar çekme kararı aldık" dedi.

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın o açıklaması:

"Vatandaş, bu marketlerin fiyatları birbirini tutmuyor, bunlara bağırıp çağırdınız ama biraz daha bağırın diyor. Dün kabine toplantısında bunları konuştuk. Bazı çalışmalar geliştireceğiz. Ama buradan da yine söylüyorum. CHP ve avanesi başta olmak üzere Ağustos ayındaki sıkıntının ardından ellerini ovuşturarak ülkemizin yere düşmesini bekleyenler hüsrana uğramıştır.

Niye? Üreticiden tüketiciye kadar aradaki komisyonlar var ya vurgunu bunlar vuruyor. Arada bir tane komisyoncu yok, bir iki üç dört beş. Her istasyonda bu fiyatlar artıyor. Herkes kârını alıyor. Bu işte çok farklı adımlar atmak suretiyle inşallah üreticiden çıktığında, üretici halinden alıp, tüketici haline gelen süreçte direkt aracı koymadan halka ulaşmasını sağlamak ve en uygun fiyatla vatandaşımıza ulaştırmak gayreti içerisinde olacağız.

"FİYATLARA AYAR ÇEKME KARARI ALDIK"

Ben buradan söylüyorum. Aynı şey biberiydi, patlıcanıydı, domatesiydi, patates de her şeyde bu fiyatlara gerekirse ayar çekme kararını aldık, adımlarımızı atacağız. Ben şimdi bir şey söyleyeyim, tanzim satışlar kurulmuştu. Belediyelerimiz vasıtasıyla bu adımları da atabiliriz, atacağız. Vatandaşımıza ucuz, sağlıklı ürünler vermeye mecburuz."

Erdoğan: ''Türkiye İş Bankası Hazine'nin malı olacak''Erdoğan: ''Türkiye İş Bankası Hazine'nin malı olacak''

Yüksek enflasyonun suçlusu bulunduYüksek enflasyonun suçlusu bulundu

 

Seçiniz...