Erdoğan: ''HÜDAPAR yerli ve milli''

Güncelleme:

Seçimler öncesi AK Parti ile HÜDAPAR arasındaki yakınlaşma tartışılmaya devam ederken, Cumhurbaşkanı Erdoğan canlı yayında Cumhur İttifakı'nı destekleme kararı alan HÜDAPAR için "yerli ve milli bir yapı" dedi.

Cumhur İttifakı’nın cumhurbaşkanı adaylığı için YSK’ya başvurduğu Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, NTV’de gündeme dair değerlendirmelerde bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan seçime Emekçi Hareket Partisi (EHP), Emek Partisi (EMEP), Sosyalist Meclisler Federasyonu (SMF), Türkiye İşçi Partisi (TİP) ve Toplumsal Özgürlük Partisi (TÖP) ile birlikte kurulan Emek ve Özgürlük İttifakı çatısı altında gireceğini açıklayan HDP'yi Millet İttifakı'ndaymış gibi eleştirse de AK Parti'nin yakınlaştığı HÜDAPAR’ın ‘yerli’ ve ‘milli’ olduğunu söyledi.

İşte Erdoğan'ın HÜDAPAR açıklamaları:

Cumhur İttifakı’nın 14 Mayıs’tan zaferle çıkacağından ittifak olarak hiç kuşkumuz yok. Cumhur İttifakı’nın yerli, milliliğin, samimiyetin adresi. Şu anda Cumhur İttifakı’nın içerisinde yer alan BBP, HÜDAPAR’la ilgili uydurma yaklaşımlar var. Biz ittifakımızın ilkelerinde zaten uyumlu olmuşuz. Uyum olmasa Cumhur İttifakı’nın içerisinde yol yürümeyiz. Şu anda HÜDAPAR’a yakıştırılmak üzere çirkinlikler var. HÜDAPAR bunları kabul etmiyor, bizim terörle hiçbir ilgimiz olmaz diyor, tamamen yerli ve milli yapı. HÜDAPAR Cumhur İttifakına desteğini önemli ve kıymetli buluyorum. Eğer Karabağ’da, Kızılelma’da buluşabiliyorsak, eğitim, sağlık, adalet, emniyette aynı istikamette buluşabiliyorsak bizim ayrı kalmamız diye bir şey yok. Süreç içerisinde takvimi ayne uygulayabiliyorsak kapımızı kapatmamız mümkün değil. Şurada fazla bir zaman kalmadı.