Erdoğan için bir suç duyurusu daha

Erdoğan için bir suç duyurusu daha
Güncelleme:

Halkın Kurtuluş Partisi, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve TCDD Genel Müdürü Abdülkerim Murat Atik hakkında suç duyurusunda bulundu.

Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Kararnamesi ile Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) İşletmesi Genel Müdürlüğü’ne Ali İhsan Uygun’un yerine Sun Group Yönetim Kurulu Başkanı Abdülkerim Murat Atik atandı. Yöneticisi olduğu şirket aracılığıyla nisan ayında TCDD ile 40 milyon avroluk özelleştirme anlaşmasına imza atan Atik’in TCDD Genel Müdürü olarak görevlendirilmesi tepki çekti.

 Gazetemiz yazarı Barış Terkoğlu, Murat Atik’in Adnan Oktar örgütü üyesi çıktığını yazmış ve Atik’in annesinin, Erdoğan ailesinden bazı isimlerle yakınlığı olduğu iddiasını da dile getirmişti. Yaşanan bu gelişmelerin ardından Halkın Kurtuluş Partisi (HKP) avukatları harekete geçti.

ERDOĞAN VE ATİK’E SUÇ DUYURUSU

HKP avukatları, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hakkında “Görevi Kötüye Kullanma” ve TCDD Genel Müdürü Abdülkerim Murat Atik hakkında, “Silahlı Terör Örgütüne Yardım ve Yataklık” suçlarını işlediklerini belirterek Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.

“HUKUKUN AYAKLAR ALINDIĞI, ADAM KAYIRMANIN BAŞ TACI EDİLDİĞİ…”

HKP avukatları tarafından Başsavcılığa verilen suç duyurusu dilekçesinde, “TCDD’ye şüpheli Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı sıfatıyla yaptığı atama hukukun, liyakatin ve hatta var olan kanunların ayaklar altına alındığını, adam kayırmanın,  yandaşlığın, hukuk dışılığın baş tacı edildiğini çok net olarak göstermektedir” denildi. Dilekçede, TCK’nın 3’üncü maddesi, “Adalet ve kanun önünde eşitlik ilkesi”nin ihlal edildiği, ayaklar altına alındığı belirtildi. 

 Dilekçede Cumhuriyet gazetesi yazarı Barış Terkoğlu’nun, “Kim çıkarıyor bu Resmi Gazete’yi yahu!” başlıklı yazısına ve Gazetemiz Muhabiri Sefa Uyar’ın, “TCDD'ye özel' genel müdür” başlık haberine de yer verildi.

"ERDOĞAN’IN BUNLARI BİLMEMESİ MÜMKÜN DEĞİLDİR"

Murat Atik’in Adnan Oktarcılara para yardımı yapmasına ve Oktarcılara yapılan operasyonlarda iki kez firari duruma düşmesine rağmen TCDD’ye Genel Müdür olarak atanmasına dikkat çekilen dilekçede, “Bu atamayı yapan, İstihbarat ve Emniyet Teşkilatı emrinde olan,  şüpheli Recep Tayyip Erdoğan’ın bunları bilmemesi mümkün değildir. Bu atama ile şüpheli Recep Tayyip Erdoğan TCK 257’de tanımlanan Görevi Kötüye Kullanma suçunu işlemiştir” denildi.

HKP avukatları dilekçede, Erdoğan ve Atik hakkında soruşturma yürütülerek kamu davası açılmasını talep etti.