Erdoğan: ''İdlib'de ciddi bir harekat var''

Güncelleme:

Cumhurbaşkanı, Erdoğan, ''İdlib'de ciddi bir harekat var ve bu devam edecek. İdlib operasyonunun ardından bu konuda yeni inisiyatifler almaya devam edeceğiz'' dedi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti 26. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'nın açılışında konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''Fırat Kalkanı Harekatı'yla kendimize bölgemizde açtığımız alanı şimdi İdlib'in güvenliğini sağlamaya yönelik yeni bir adımla daha ileriye taşımanın gayreti içindeyiz. İşte bugün örneğin İdlib'de ciddi bir harekat var ve bu devam edecek. Halep'ten kaçmak suretiyle İdlib'e gelen kardeşlerimize, ne olursa olsun, 'İster ölün ister kalın' diyemeyiz. Onlara biz elimizi uzatmak durumundayız. Şu anda da bu adım atıldı, devam ediyor. Suriye sınırlarımız boyunca bir terör koridoru oluşturulmasına da asla izin vermeyeceğiz'' ifadesini kullandı.

''OPERASYONU ŞU ANDA ÖSO YÜRÜTÜYOR''

Cumhurbaşkanı Erdoğan, gazetecilerin "Türk askeri İdlib'de mi?" sorusuna, "Şu anda Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) yürütüyor, henüz askerimiz orada değil" yanıtını verdi. 

''RUSYA HAVADAN TSK SINIR İÇİNDEN DESTEK VERİYOR''

Erdoğan, ''Rusya havadan TSK sınır içinden destek veriyor'' şeklinde konuştu.

İşte Erdoğan'ın konuşmasından İblib'e yönelik askeri harekatla ilgili bölüm:

"Türkiye'nin karşı karşıya bulunduğu büyük küresel ve bölgesel meselelerin sayısı çetrefili arttıkça bizim yükümüz de ağırlaşıyor. Çok daha fazla çalışmamız lazım. Bizim için 24 saat yeterli değil. Suriye'deki güvenlik krizinin geldiği nokta ortada. İnsani dramların çözümü konusundaki girişimlerimizi operasyon noktasında attığımız adımları biliyorsunuz. Ülkemizi dışlamaya yönelik tüm çabalara rağmen bu meselenin milli güvenliğimizle ilgili olduğunu gerek şahsın ilgili bakanlarımız zaten açıklıyorlar.

Fırat Kalkanı Harekatı'yla kendimize bölgemizde açtığımız alanı şimdi İdlib'in güvenliğini sağlamaya yönelik yeni bir adımla daha ileriye taşımanın gayreti içindeyiz. İşte bugün örneğin İdlib'de ciddi bir harekat var ve bu devam edecek. Halep'ten kaçmak suretiyle İdlib'e gelen kardeşlerimize, ne olursa olsun, 'İster ölün ister kalın' diyemeyiz. Onlara biz elimizi uzatmak durumundayız. Şu anda da bu adım atıldı, devam ediyor. Suriye sınırlarımız boyunca bir terör koridoru oluşturulmasına da asla izin vermeyeceğiz.

Suriye sınırlarımız boyunca terör koridoru oluşturulmasına asla izin vermeyeceğiz. İdlib operasyonunun ardından bu konuda yeni inisiyatifler almaya devam edeceğiz."

Erdoğan'dan belediyelerde değişim mesajıErdoğan'dan belediyelerde değişim mesajı

Hazırlıklar tamam ! TSK İblib'e giriyor....Hazırlıklar tamam ! TSK İblib'e giriyor....

ÖSO İdlib’e girdi, TSK alarmda !ÖSO İdlib’e girdi, TSK alarmda !

 

 

Seçiniz...