ERDOĞAN İLE PUTİN 268 GÜN SONRA YAN YANA

ERDOĞAN İLE PUTİN 268 GÜN SONRA YAN YANA

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ile Rusya lideri Putin arasındaki görüşme 1,5 saat sürdü.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, uçak krizinin ardından 268 gün sonra ilk kez Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüştü. Görüşme yaklaşık 1,5 saat sürdü.

15 Temmuz darbe girişiminden sonra ilk yurt dışı ziyaretini Rusya'ya gerçekleştiren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, St. Petersburg'da saat 14.07'de Rusya lideri Vladimir Putin'le buluştu.

s_2142.jpg

PUTİN: "DARBE GİRİŞİMLERİNE KARŞIYIZ"

Baş başa görüşmeden önce kısa bir açıklama yapan Putin, "Son yıllardaki ilişkimiz benzersiz bir nitelik taşıyor. Geçen sene Kasım ayında Rus askerlerin öldürülmesinden sonra ilişkilerimiz son derece düşük seviyeye indi. Türkiye'nin zor günlerinde buraya gelmiş olmanız, her iki tarafın da ilişkilerin tamir edilmesi niyeti taşıdığını gösteriyor" dedi.

Görüşmenin her iki ülkenin de yararına olduğunu belirten Putin, "Darbe kalkışmasından sonra Erdoğan'ı ilk arayanlardanım. Her türlü darbe girişiminin karşısındayız" ifadesini kullandı.

Rus lider, "Bu fırsat için teşekkür ediyorum, hoşgeldiniz" cümlesiyle sözlerini bitirdi.

57a9c13d67b0a916489d3675.jpg

ERDOĞAN'IN İLK SÖZLERİ...

Cumhurbaşkanı Erdoğan ise, "Bu hassas dönemdeki davet için teşekkür ediyorum. Nahoş olaydan sonra süratle bir araya geldik. İnanıyorum ki atacağımız adımlarla çok daha farklı bir sürecin içine gireceğiz. 15 Temmuz darbe girişiminden sonra bizi arayışınız mutlu etmiştir. Pazar günü de İstanbul'da yapılan mitingle halkımızın darbecilere karşı durması çok anlamlıydı. Bu ziyaretle beraber, sırası bizde olan üst düzey istişare toplantılarını başlatacağımız için de çok mutluyuz. Dayanışmamız bölgedeki sorunların çözümüne de yardımcı olacaktır" dedi.

1.5 SAATLİK ZİRVE

Erdoğan ve Putin arasındaki baş başa görüşme 1.5 saat sürdü. Bu görüşmenin ardından heyetlerarası görüşmeye geçildi.

g_7029.jpg

Rusya ziyaretinde Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Eker ve MİT Müsteşarı Hakan Fidan da eşlik ediyor.