Erdoğan İstanbul'da: ''Sabırlı olun...''

Erdoğan İstanbul'da: ''Sabırlı olun...''

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı taşıyan TC-ATA uçağı Atatürk Havalimanı’na indikten yaklaşık 20 dakika sonra Erdoğan kameralar karşısına geçti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı taşıyan TC-ATA uçağı Atatürk Havalimanı’na indi. Erdoğan İstanbul'a indikten yaklaşık 20 dakika sonra kameralar karşısına geçti.

Konuşmasında halkı sokağa çıkmaya davet eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, darbe girişiminde bulunanların en ağır şekilde cezalandırılacağını ifade etti.

"Kimseye prim vermeyeceğiz" diyen Erdoğan "sabırlı olun" mesajı verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, havalimanında yaptığı açıklama darbe girişiminin başarısız olduğunu söylerken tanklardan da korkmadıklarını sözlerine ekledi. Erdoğan, "Dimdik duracağız. Milletimizin de bizim için dimdik durması gerekiyor. Sabırlı olalım." şeklinde konuştu.

Erdoğan bu açıklamalarının ardından yeniden kameralar karşısına geçti. İşte Erdoğan'ın açıklamaları:

Her türlü kılığa, kılıfa girmiş ve bugünlere gemiştir. Bir ihanet hareketidir, bir ayaklanmadır.

Tabi bunun bedelini en ağır şekilde ödeyecekler. Burada milletin oylarıyla iş başına gelmiş olan bir hükümete, anayasanın ifadesiyle başkomutan olarak Tayyip Erdoğan'ı hazmedemeyişleri, onlar için bir bitiş olmayacak.

Bu hareket TSK'nın temizlenmesine neden olacak bir harekettir.  YAŞ öncesinde böyle bir adım atılmış olması manidardır. Çünkü birileri ne olacağını çok iyi biliyorlardı. Onun için de böyle bir adımı attılar.

Ne yapacaklarsa yapsınlar, Türkiye eski Türkiye değil. Yeni Türkiye'nin davranış biçimleri farklıdır.

Bunlar, Atatürk Havalimanı'nın üzerinde F-16'lar uçuyor. Biz bu uçakları, düşmana karşı bu ülkeyi savunsun diye aldık. Şimdi ise bu uçakları uçuranlar, düşünebiliyor musunuz şu anda bu havalimanına normal yolcuların inmesine kalkmasına müsade bile etmiyor.

Ben Marmaris'teydim. Ayrıldığım yerleri bombaladılar. Bu silahları millet size verdi, millete doğrultursanız hesabını çok ağır ödersiniz.

Etiketler darbe girişimi