Erdoğan: ''Krizi fırsata çevirdik!''

Erdoğan: ''Krizi fırsata çevirdik!''
Güncelleme:

Yurtdışı Müteahhitlik Hizmetleri Başarı Ödül Töreni'nde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Birileri felaket tellallığı yaparak moral bozmaya çalışsa da ülkemiz krizi fırsata çevirdi" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yurtdışı Müteahhitlik Hizmetleri Başarı Ödül Töreni'nde konuşma yaptı. Türkiye'nin krizi fırsata çevirdiğini söyleyen Erdoğan, "Faiz, kur diye bir mesele yok mu? Elbette var. Bunlara takılı kalırsak Türkiye'ye yazık ederiz" dedi.

Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

Küresel ekonomik krizin etkilediği sektörlerin en başında müteahhitlik gelmesine rağmen firmalarımızın yürüttüğü çalışmalardan memnuniyet duyuyoruz. Türkiye son iki yılda havayolu, karayolu ve demiryolu altyapısın büyük ölçüde yenilemiştir. Uluslararası müteahhitlik pazarı 750 milyar dolara çıkacak bunun yüzde 10-15'ini almalıyız. Hiç gecikmeden Meclis'in yeni döneminde yasal düzenleme yapmak suretiyle bu adımı atacağız. Kimsenin kimliği ve meşrebiyle ilgilenmiyoruz. tek husus ülkemize yaptığını katkılardır.

ÜLKEMİZ KRİZİ FIRSATA ÇEVİRDİ

Her ne kadar birileri felaket tellallığı yaparak milletimizin moralini bozmaya çalışsa da ülkemiz krizi fırsata çevirdi. Elimizdeki imkanlar ve fırsatlar öyle büyük ki, faiz, kur diye bir mesele yok mu? Elbette var. Bunlara takılı kalırsak Türkiye'ye yazık ederiz. Birileri diyor ki üretim bitti, herkes perişan. Gerçek öyle mi? tarımda çok iyi rekolte elde ettiğimiz hem de üreticinin yüzünü güldürdüğümüz bir dönem yaşıyoruz.

ENFLASYONUN SONUÇLARI AYNI DEĞİL

Diyorlar ki onlarda enflasyon yüzde 9 bizde 80'e dayandı. Onlardaki 9 enflasyonun ekonomik ve sosyal sonuçlarıyla bizdekinin etkileri aynı değil ki, bunu masaya yatıracaksın. Biz işçiden memura her kesimden vatandaşın gelir kaybını enflasyonun üzerinde artışlarla telafi ederek enflasyonun etkilerini sınırlandırdı. Avrupa'daki gıda fiyatlarındaki artışla ücretlere yapılan artışlar arasında uçurum var insanlar sokaklara dökülmeye başladı.

Gençlerimize dünyadaki ve ülkemizdeki bu değişimi anlatmak kolay olmuyor. Gençlerimizin gayretleriyle yakın bir gelecekte ülkemizi dünyanın en büyük uluslararası müteahhitleri listesinde göreceğimize inanıyorum."