Erdoğan o konu hakkında ilk kez konuştu

Erdoğan o konu hakkında ilk kez konuştu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD'ye hareketinden önce Atatürk Havalimanı'nda düzenlediği basın toplantısında konuşuyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD'ye hareketinden önce Atatürk Havalimanı'nda düzenlediği basın toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. Program kapsamında 20 Eylül günü BM Genel Kuruluna hitap edeceğini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, kurulda Suriye ve mülteci sorununun yanı sıra 15 Temmuz darbe giriişimi ile iligli konulara değineceğini açıkladı.

Erdoğan konuşmasında şunları kaydetti:

Sayın Veysi Kaynak, Bekir Bozdağ, Fatma Betül Sayan, Ömer Çelik, Mevlüt Çavuşoğlu, Nihat Zeybekci, Berat Albayrak ve milletvekillerimiz eşlik ediyor.

Türkiye bir taraftan 15 Temmuz darbe girişiminin yaralarını sararken bir taraftan Fırat Kalkanı operasyonunu yürütüyor. Sınırlarımızda da FETÖ, DAEŞ ve uzantılarına karşı başarılı operasyonlar yapıyoruz.

İnşallah terörle ve terör örgütleriyle mücadelemiz yeni boyutlar kazanarak devam edecek.

15 Temmuz darbe girişimi gözlerin bir kez daha Türkiye'ye çevrilmesine neden olmuştur. FETÖ'nün tüm dünya kamuoyuna düzgün şekilde anlatılması gerekmektedir. Her tarafta bu örgütün inine girmeyi sürdüreceğiz.

FETÖ'NÜN İNİNE GİRMEYİ SÜRDÜRECEĞİZ

FETÖ'nün tüm dünya kamuoyuna düzgün şekilde anlatılması gerekmektedir. Her tarafta bu örgütün inine girmeyi sürdüreceğiz. Bu saatten sonra dünyanın hiçbir ülkesi FETÖ için güvenli bir sığınak değildir ve olmayacaktır.

Artık şu gerçeği tüm dünyanın idrak ettiğine veya edeceğine inanıyorum. Suriye sorunu sadece Suriyelilerin veya Suriye'ye komşu birkaç ülkenin meselesi değildir. Bu kriz sonuçları, diğer bölgelere yansımaları itibarıyla küresel bir boyut kazanmıştır. Suriye krizini meşruiyet ve adalet temelinde çözüme kavuşturma noktasında kaybedilen her saniye, her dakika Birleşmiş Milletler için utanç kaynağıdır.

New York'ta bulunacağım süre zarfında ikili görüşmelerim olacaktır. 21 ylül günü DEİK ile Destek ajansı tarafından düzenlenen akşam yemeğinde ABD'li yatırımcılarla biraraya geleceğiz.

ABD'NİN SURİYE ASKERLERİNİ VURMASI

ABD'li yetkililere bu durumu soracağız.

PYD BİNALARINA ABD BAYRAĞI ASILMASI

Terör koridoruna müsaade etmeyeceğiz.

FIRAT KALKANI OPERASYONU

Bize diyorlar ki El Bab'a kadar neden iniyorsunuz? Biz dedik ki bölgeyi sınırlarımız için tehdit olmaktan çıkaracağız. Bu bölgeyi en iyi tanıyan biziz. Burada bizi dinleyin. El ele verelim. Buradaki pisliği temizleyelim.