Erdoğan: "O gece darbe teşebbüsü başarılı olsaydı..."

Erdoğan: "O gece darbe teşebbüsü başarılı olsaydı..."

Cumhurbaşkanı Erdoğan Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde önemli açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen TRT World tanıtım gecesinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

TRT World'ün Türkiye'nin dünyaya açılan penceresi olacağına inanıyorum. Türkiye'nin etrafında yaşananlara sırtını dönmesi mümkün değil. Bölgemiz huzura ermeden Türkiye'nin huzurunun olmayacağını biliyoruz.

Tarihi, kültürel ve coğrafi bakımından bu derece güçlü derinliğe sahip bir ülkenin, etrafında yaşanan hadiselere kayıtsız kalması, gözünü kapatması, sırtını dönmesi mümkün değildir. Türkiye 2002'den beri dış politikasını bu gerçeğin idrakinde olarak şekillendiriyor, adımlarını da bu çerçevede atıyor."

Şüphesiz ülkemizin son 14 yılda yaşadığı sessiz devrimin en görünür olduğu alanların başında dış politika geliyor. Burada şunu açık ve net olarak ifade etmek isterim. Türkiye bizim dönemimizde dış politika tasavvurunda ciddi bir paradigma değişikliğine gitmiştir. Bugün Türk dış politikasının ana ekseni, insani değerler bunun yanında milli çıkarların tam uyumu üzerine kuruludur."Benzer olaylar Almanya'da Fransa'da olunca 3 maymunu oynadılar çünkü cibiliyetlerinde o var.

Mısır'da demokrasi katledilirken bu medya kuruluşları sırra kadem bastılar. Kimse bize parmak sallamasın. Bu ülke kendi kaserini tayin etme iktidarına sahiptir.*Şayet o gece darbe teşebbüsü başarılı olsaydı  bugün demokrasi ve özgürlük havarisi kesilen uluslararası medya, kamerasını,  kalemini darbeyi meşrulaştırmak için seferber edecekti. Bugün bizi basın  özgürlüğü üzerinden eleştirenler, terör yardakçılarını bağırlarına basanlar böyle  bir durumda ekranlarını ve sayfalarını cuntacıların emrine vereceklerdi. Geçmişte  bunu yaptılar zaten. Tıpkı Mısır'da olduğu gibi eli kanlı darbeci katiller  demokrasi kahramanı gibi yansıtılacaktı ama başarılı olamadılar. Hazırlanan  manşetler boşa gitti, manşetler hazırdı ama hepsi boşa gitti.
 
*Az önce Diriliş'in  yönetici ve kadrosuna onu söyledim. Onların o şekilde yorum yapmalarına, değerlendirmelerine hiç kafanızı takmayın, yola devam edin. Bu millet sizi  bağrınıza basmış, onlar bassa ne yazar, basmasa ne yazar. Onların orada verilecek  şekli bir ödülü önemli değil, asıl önemli olan şu milletin gönlünü siz  kazandınız, işte asıl mükafat, asıl ödül bu.