Erdoğan: "Olsan ne olur, olmasan ne olur"

Erdoğan: "Olsan ne olur, olmasan ne olur"

Cumhurbaşkanı Erdoğan memleketi Rize'de vatandaşlara hitap etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rize'deki toplu açılış töreninde halka hitap etti. Erdoğan, "Biz bir zafer anıtını inşallah 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nün çıkışına dikeceğiz. Oraya şehitlerimizin ismini yazacağız" dedi.

"Ne dedik, inlerine gireceğiz dedik. Onlar kaçacak, biz kovalayacağız dedik. Nereye kaçarlarsa kaçsınlar, şimdi kaçtıkları yerin vatandaşın olsunlar. Artık onların bu milletin vatandaşı olarak anılmayacaklar.

İnşallah havalimanı ihalesini yapmak üzere 2 Kasım tarihinde ihale dosyalarını alıyoruz. Yıl sonuna kadar da müteahhit firmayı belirliyoruz. Böylece önemli bir adımı atmış olacağız.

İSTANBUL VE ANKARA'YA 15 TEMMUZ ANITI

Biz bir zafer anıtını inşallah 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nün çıkışına dikeceğiz. Oraya şehitlerimizin ismini yazacağız. Aynı şekilde bir tanesini de Ankara'ya dikeceğiz. Böylece, unutturmayacağız ve unutmayacağız. Onun için 15 Temmuz'u 'Şehitlerimizi Anma Günü' ilan ettik.

FETÖ, PKK, DAEŞ, DHKP-C gibi terör örgütüdür. Bu yapıda olan herkes terör örgütü mensubudur.15 Temmuz topyekun bir saldırının ifadesidir. Türkiye tarihinin en ciddi işgal tehlikesiyle karşı karşıya kalacaktı.

 BU ÜS ORADA DURACAK

Dabık'a ilerliyoruz. Orada 5 bin kilometrekarelik alanı terörü arındıracağız. Bizim kimsenin toprağında yerimiz yok. Ama ülkemizde 3 milyona yakın mülteci var. Onlara yer açalım.

Başika üssümüz konusunda da kimse konuşmasın. Bu üs orada duracaktır. Çünkü Başika aynı zamanda Türkiye'ye olabilecek terör saldırıları için bir sigortadır.

DABIK'A İLERLİYORUZ

"Cerablus'a girdik, arkadan El Rai'ye girdik. Şimdi ilerliyoruz, nereye? Dabık'a ilerliyoruz ve orada 5 bin kilometrekarelik bir alanı terörden arındırılmış güvenli bölge olarak ilan edeceğiz. Bizim kimsenin toprağında gözümüz yok ama ülkemizde 3 milyon mülteci var. Onlara yer hazırlayalım, onlar topraklarına dönsünler, onları güvenli şekilde orada yaşatalım, atacağımız adım bu."

MUSUL'A OPERASYON HAZIRLIĞI

Şu anda koalisyon güçleriyle bugün dışişleri bakanım Lozan'da teklifi yapacaklar. Biz, koalisyon güçleriyle beraber DEAŞ terör örgütüne ve diğer terör örgütlerine karşı orada mücadeleye varız. Başika üssümüz konusunda da kimse konuşmasın. Bu üs orada duracaktır. Duracaktır. Çünkü Başika aynı zamanda Türkiye'ye olacak terör saldırıları için bir sigortadır.

OLSAN NE OLUR OLMASAN NE OLUR

"Kılıçdaroğlu Yenikapı ruhundan önce memnun olduğunu söyledi, şimdi de memnun değiliz diyor. Olsan ne olur olmasan ne olur."