Erdoğan-Ruhani görüşmesinin ayrıntıları ortaya çıktı

Erdoğan-Ruhani görüşmesinin ayrıntıları ortaya çıktı
Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kasım Süleymani'nin öldürülmesinin ardından İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani'yi aradı. Erdoğan'ın telefon görüşmesinde ''Şehit Süleymani'nin yokluğu derinden üzüyor. İran halkı, sizin ve Hamaney'in öfkesinin farkındayım'' dediği öğrenildi.

Kasım Süleymani'nin ABD tarafından öldürülmesinin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İranlı mevkidaşı Hasan Ruhani'yi arayıp taziye mesajlarını iletti. Konuşmanın içeriğini İran'ın Ankara Büyükelçiliği'nin resmi Twitter hesabı paylaştı.

"ÖFKENİZİN FARKINDAYIM"
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ile gerçekleştirdiği telefon görüşmesinde, "Şehit Süleymani'nin yokluğu derinden üzüyor. İran halkı, sizin ve Hamaney'in öfkesinin farkındayım" ifadelerini kullandı.

İRAN'IN ANKARA BÜYÜKELÇİLİĞİ PAYLAŞTI
İran'ın Ankara Büyükelçiliği'nin resmi Twitter hesabından görüşmeye dair bilgi paylaşıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Süleymani'nin cenaze törenini izlediğinin belirtildiği paylaşımda, Erdoğan'ın, "Bu görüntüler, Irak halkının General Süleymani'ye sevgisinin tezahürüydü" ifadelerini kullandığı bilgisi verildi.

Erdoğan-Ruhani görüşmesinin ayrıntıları ortaya çıktı - Resim : 1

BÜYÜK TARTIŞMA ÇIKTI

Özellikle hükümete yakın kişi ve kurumlar ile yandaş medyada, bu tweet’ten önce, suikast sonrasında hem ABD'yi, hem de Kasım Süleymani'yi eleştiren paylaşımlar yapılmıştı. İran Büyükelçiliğinin, resmi twitter hesabından, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Süleymani için ‘şehit’ sıfatını kullandığının açıklanmasının ardından büyük tartışma çıktı.

ADI AÇIKLANMAYAN YETKİLİ…

Tartışma sürerken TRT‘nin İngilizce yayın organı TRT World‘ün resmi twitter hesabından yeni bir bilgi paylaşıldı. TRT World'ün “üst düzey bir Türk yetkiliye” dayanılarak verdiği haberde, Erdoğan'ın Ruhani ile telefon görüşmesinde ‘şehit’ sıfatını kullanmadığı öne sürüldü. Ancak TRT World, haberde atıfta bulunulan bu ‘üst düzey yetkilinin’ kim olduğuna ilişkin bir detay vermedi.

Seçiniz...