Erdoğan: Rusya IŞİD'i vurmuyor

Erdoğan: Rusya IŞİD'i vurmuyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya'nın Suriye'de IŞİD'e karşı mücadele etmediğini söyledi.

Irak'ın kuzeyinde bulunan ve Türk askerinin eğitim verdiği Başika Kampı'na terör örgütü DEAŞ saldırı düzenledi, Türk askeri püskürttü. 22.30-23.00 gibi gerçekleşen terör saldırısında 17 DAEŞ'linin öldürüldüğü belirtiliyordu. Saldırıda şehit ya da yaralı olmadığı bilgisi vardı.
 
Yaşanan olay bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a soruldu. Cuma namazı sonrasında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şu açıklamaları yaptı:
 
18 DAEŞ'Lİ ÖLDÜRÜLDÜ
 
DAEŞ terör örgütüne mensup olduğu söylenen, sanıyorum bunlardan 18 kadarı etkisiz hale getirilmiş. Herhangi bir yaralı arkadaşlarımız da söz konusu değil. Böyle bir şey şu anda yok.
 
ASKERİMİZ HER AN HER ŞEYE HAZIR
 
Bu durum, Başika  kampıyla ilgili atılan adımın ne kadar isabetli bir karar olduğunu ortaya  koyuyor. Şu anda da silahlı kuvvetlerimizin oradaki üste bulunması ve o eğitimi  veren subaylarımızın bu tür sızma harekatı veya saldırı, bu tür şeyler karşısında  da her an her şeye hazırlıklı olduğu da ortada. Zaten daha önce de ifade ettiğim  gibi buraya giden güçlerimiz, bir yerde bu eğitimi veren özellikle subaylarımıza,  görevlilerimize, onlara koruma amacıyla gitmiş olan ekiplerdir. Onlar da gereğini  gerektiği zamanda yapıyor, yapacaktır
 
IRAK TALEP ETMİŞTİ
 
Irak kendi askerlerini eğitmemimizi talep etti. Geçmişte, Ibadi'nin Türkiye ziyaretinde de bunları konuştuk. Bu üs yerini bize gösterenler onlar. Ama daha sonra Rusya, Türkiye arasındaki sıkıntı başlayınca Rusya'nın da Rusya, İran, Irak, Suriye olarak Bağdat'ta ofis oluşturmasından sonra bu olumsuzluklar başladı. Şu an biz yapılan tüm işleri uluslararası hukuk neyi gerektiriyorsa ona göre yapıyoruz.
 
GÜRCİSTAN'A, UKRAYNA'YA NİYE GİRDİNİZ?
 
"Rusya, 'Bizi Suriye Hükümeti çağırdığı için  biz oradayız' diyor. Şu anda Suriye'deki hükümet meşru bir hükümet değil ki.  'Efendim BM öyle kabul ediyor'.... Kabul edebilir ama siz her çağrıldığınız yere gitmek zorunda değilsiniz. Gürcistan'a niye girdiniz zamanında? Çağrıldığınız  için mi girdiniz? Ne işiniz vardı Gürcistan'da? Ukrayna'ya çağrıldığınız için mi  girdiniz? Ne için girdiniz Ukrayna'ya?"
 
RUSYA DAEŞ'E KARŞI MÜCADELE ETMİYOR
 
"Suriye'de de diyorlar ki 'Biz DAEŞ'e karşı  orada bir mücadele veriyoruz'. Hayır, Rusya şu anda DAEŞ'e karşı Suriye'de mücadele vermiyor. Tam aksine orada ılımlı muhalefete karşı, hepsinden öte bizim Türkmen soydaşlarımıza yoğun bir şekilde işte Türkmen dağlarında... Dün  Bayırbucak Türkmenlerini kabul ettim, temsilcilerini kabul ettim. Onlarla  görüşmem oldu.
 
TÜRKMENLER "KÖYLERİMİZ VURULUYOR" DİYOR
 
Hepsi açıkça bunları anlatıyorlar. 'Yoğun bir şekilde şu anda  bizim köylerimizi vuruyorlar' diyorlar. Yapılan iş şu anda bu ve maalesef ciddi  manada bir dezenformasyonla dünya aldatılmak isteniyor."