Erdoğan talimatı verdi; yeni ordu kuruluyor

Erdoğan talimatı verdi; yeni ordu kuruluyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatı üzerine DDK harekete geçti. Türkiye siber ordu kuruyor...

Günümüzde ülkeler arası savaşlar silahlar ile değil, siber saldırılar ile yapılmaya başlandı. Ülkemize yönelik siber saldırılarda, 15 Temmuz günü yaşanan terör saldırısının ardından ciddi bir artış göstermeye başladı.

Bu konuda harekete geçen Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı geçtiğimiz günlerde yeni siber güvenlik eylem planını açıklamıştı. Bakanlığın ardından harekete geçen bir diğer kurum ise, Devlet Denetleme Kurulu oldu.

Emniyet, suça karışmayan hacker istihdam edilecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla harekete geçen Devlet Denetleme Kurulu'nun müfettişler görevlendirdiği ve ABD, İsrail, Çin gibi siber güvenlik alanında oldukça ilerlemiş olan ülkelerde bu konuda yapılan çalışmaları incelediği ortaya çıktı.

Kurulacak olan siber güvenlik ordusunun, tek çatı modelini benimseyeceği ve bu sayede tüm kurumlar için ortak bir siber güvenlik stratejisiuygulanacağı belirtiliyor. Bu sayede, kurumların siber saldırılara karşı mücadelede tek başına kalmaması sağlanacak.

Ayrıca, Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı'nın, özellikle 15 Temmuz sonrasında adli incelemeler konusunda personel sıkıntısı yaşadığı ve hükümetten, suça karışmayan hacker'ları sözleşmeli olarak çalıştırabilmek için yetki istediği ifade ediliyor

Hükümetin yeni bir  kanun hükmünde kararname yayınlayarak hacker istihdamına olanacak sağlayabileceği ve böylece Emniyet'in terör örgütü propagandası ve çocuk istismarı gibi suçlarla siber ortamda daha fazla mücadele edebileceği belirtiliyor.