''Erdoğan tek başına karar verecek; uyumsuzlar bir gecede gider''

''Erdoğan tek başına karar verecek; uyumsuzlar bir gecede gider''
Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başdanışmanı Mehmet Uçum, yeni sistemi bu sözlerle anlattı: "Cumhurbaşkanı tek başına karar verecek, uyumsuzlar bir gecede gider!"

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mehmet Uçum, Türkiye'nin yeni yönetim sisteminde cumhurbaşkanının tek başına karar vereceğini vurgularken mekanizmalarda sorun olması ihtimali için de "Bir gecede bu uyumsuzlukları yaratanlar gider, yerlerine işi doğru yapacak kişiler gelir" dedi.

Hürriyet’ten Hande Fırat'ın sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mehmet Uçum , “Çatışmaya elverişli değil, çünkü tek irade var” dediği yeni sistemle, geçmişte en iyimser tahminle 2-3 ay sürecek yeni hükümetin kurulması ve komuta kademesi değişikliklerinin 2 saatte gerçekleştiğini söyledi.

“Devletin yürütme teşkilatı kurumsal yapısı itibariyle sadeleşti ve küçüldü ama fonksiyon ve etki gücü açısından büyüdü” diyen Uçum, yeni sistemi şu sözlerle özetledi:

 "Politika kurulları talep ve ihtiyaçların tespitiyle, genel politika yaklaşımlarının geliştirilmesinde devreye girecek. Yani bu analizler kurullara geldiğinde, kurullar toplumun ve ülkenin talep ve ihtiyaçları üzerinden genel politika belgeleri geliştirecek. Bütün bunlar kime gelecek? Cumhurbaşkanına. Kurullardan çıkan taslakların kararını kim verecek? Cumhurbaşkanı verecek. Cumhurbaşkanının niye tek başına karar vermesi lazım. Çünkü bu yeni yapılanmada siyasi sorumluluğu olan kişi Cumhurbaşkanıdır.

Hürriyet