Erdoğan: Teklifimiz kabul edildi

Erdoğan: Teklifimiz kabul edildi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İslam İşbirliği Teşkilatı Zirvesi'nde ''İstanbul merkezli bir İİT Polis İşbirliği ve Koordinasyon Merkezi kurulması önerisi kabul gördü'' dedi.

İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) 13. İslam Zirvesi'nin açılışında konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "İİT üyesi ülkeler arasında teröre ve diğer suçlara karşı iş birliğini güçlendirecek ve kurumsallaştıracak bir yapı oluşturulması isabetli olacaktır. Bu anlayışla Türkiye olarak getirdiğimiz İstanbul merkezli bir İİT Polis İşbirliği ve Koordinasyon Merkezi kurulması önerisi kabul gördü" dedi.

ERDOĞAN: İİT POLİS İŞBİRLİĞİ VE KOORDİNASYON MERKEZİ TEKLİFİMİZ KABUL GÖRDÜ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, zirvenin açılışında yaptığı konuşmada, "İİT 13. İslam Zirvesi toplantımızın dünyadaki tüm Müslümanların ve insanlığın huzuruna, güvenliğine, refahına hepimiz için hayırlı bir geleceğe vesile olmasını Rabbimden niyaz ediyorum. Bu temennilere, bu duaya her zamankinden daha çok ihtiyacımızın olduğu günlerden geçiyoruz" dedi.

86.jpg

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle:

"Konuşmamın hemen başında önceki dönem başkanı Mısır’a, dönem başkanlığı süresince gösterdiği çabalar nedeniyle teşekkür ediyorum.

Üstesinden gelmemiz gereken sorunların başında mezhepçilik geliyor. Benim dinim ne Sünniliktir ne Şiiliktir. Benim dinim İslam’dır.

Bir Müslüman bir Müslümanın kardeşidir.

Bizler İslam ülkeleri olarak bölücü değil birleştirici olmalıyız. Husumeti değil muhabbeti güçlendirmeliyiz. Dostları çoğaltmak düşmanları da azaltmak zorundayız.

Sözüm ona İslam adına Müslümanlara saldıran terör örgütleri bu dinin temsilcileri olamaz. Yaşanan çatışmalardan zarar gören sadece Müslümanlardır.