Erdoğan ''Varsın gidiyorlarsa gitsinler'' demişti; rekora koşuyor

Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın doktorlara yönelik tepki çeken "Açık konuşuyorum. Varsın gidiyorlarsa gitsinler" resti gündemdeki yerini korurken, Türkiye'yi terk ederek yurt dışına gitmek isteyen doktorların sayısı rekora koşuyor.

Türk Tabipleri Birliği (TTB), sağlık çalışanlarının yurt dışında çalışabilmesi için ‘iyi hal belgesi’ aylık başvuru sayısının temmuzda yeni bir rekorla 231 olduğunu açıkladı.

TTB’nin Twitter paylaşımına göre başvurular 2022’nin sadece ilk yedi ayında 1402 olarak kaydedildi. Bu, belgelerin 2021 toplam sayısı 1405’e dayandığını gösteriyor.

 Paylaşımda şunlar yazıldı: “Ağır ve güvensiz çalışma şartları nedeniyle yurt dışı hekim göçü artıyor. Hakkımızı alana, sağlıklı bir geleceği kurana dek mücadeleye devam!”

 Son dönemde çok sayıda hekim çalışma şartlarının ağırlığı nedeniyle kamudan istifa ederken, birçok genç hekimse yurt dışında iş bulmak için belge topluyor.

ttb hekimlerin iyi hal belgesi paylaşımı

Erdoğan ''Varsın gidiyorlarsa gitsinler'' demişti

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nde doktorlara ilişkin açıklamaları ise şöyle:

"Son zamanlarda bir şey daha çıktı hastanelerde şöyle böyle oluyor diye. Bakın hatalarımız olabilir. Bu devasa şehir hastanelerini yapanlar kim? Doktorlar az para aldığı için ayrılıyorlar, değerli kardeşlerim samimi konuşuyorum dost acı söyler ama gerçeği söyler bu hastaneleri inşa eden biziz. Bu doktorları okutan yetiştiren bu devlet değil mi? E? Bu devlet sizi okuttu yetiştirdi en çok maliyeti yüksek olan da sağlıktır. Ama şimdi az para veriyormuş. Sordum en az alan ne alıyordur? 8 bin 9 bin, en yüksek alan 25 bin civarında. Buna rağmen özel sektör çok daha yüksek verdiği için oralara kaçıp gidiyorlar mı. Açık konuşuyorum, açık konuşmayı severim. Varsın gidiyorlarsa gitsinler. Bizler de üniversiteleri yeni, bitiren doktorlarımızı buralarda istihdam ederiz buralarda onlarla devam ederiz. Gerekirse yurt dışından ülkemize dönmek isteyenleri süratle davet ederiz. Buralar boş kalmaz merak etmeyin. Doktorluk gibi bir aziz mesleği oraya onu dayamak herhalde pek de insani değildir. "