Erdoğan ve Yıldırım kolordulara direk talimat verebilecek

Erdoğan ve Yıldırım kolordulara direk talimat verebilecek

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtumuş, Başbakan Binali Yıldırım başkanlığında toplanan Bakanlar Kurulu sonrası basın toplantısı düzenledi.

Bakanlar Kurulu sonrası Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş açıklama yapıyor. Kurtulmuş açıklamasında "Türkiye ekonomisi 15 Temmuz badiresini atlattı. Daha güçlü yoluna devam edecek. Ekonomimizi olumsuz yönde etkilemek için şimdi kredi derecelendirme kuruluşlarını etkilemeye çalışacaklar." dedi.

Kurtulmuş açıklamalarının devamında "Genelkurmay Başkanlığı sembolik bir makam değil, Cumhurbaşkanı veya Başbakan artık, örneğin kolordu komutanına direk talimat verebilecek." ifadelerini kullandı.

Kurtulmuş'un açıklamalarından satırbaşları:

 

15 Temmuz Türkiye tarihinin en önemli dönüm noktalarından biridir. Korkusuzca tankların önüne çıkan bütün milletimizi tebrik ediyorum. Muhteşem bir direniş destanıydı. Bu zaferi bize bahşeden bütün milletimize teşekkür ediyorum. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, gazilerimize acil şifalar diliyorum. Bu destan nesilden nesile aktarılacaktır. 15 Temmuz büyük bir destandır. 200 yıllık Türk siyasi tarihinin en önemli kırılma noktalarından birisidir.

AYDINLIK BİR TÜRKİYE'YE UYANDIK

İlk andan itibaren bu girişime direnen medya kuruluşlarımıza bir kez daha teşekkür ediyoruz. Darbeye karşı drtan bütün siyasi partilerimize yürekten teşekkür ediyoruz. İlk andan itibaren büyük bir kararlılıkla yollara düşen sivil toplum kuruluşlarımıza teşekkür ediyoruz. En ufak bir tereddüt göstermeden, gerekli talimatları verin ve millete buyurun meydanlara geçin diyen Cumhurbaşkanımıza tekrar teşekkür ediyoruz. O gece dedik ki bu gece belki çok karanlık olacak ama yarın aydınlık bir Türkiye'ye uyanacağız. Dediğimiz gibi de oldu.

CHP VE MHP'DEN HER TÜRLÜ DESTEK TALEP EDİLECEK

Bu darbeyi yapan FETÖ çetesinin elemanları ve onların arkasındaki akıllar neyi murad ederek bu darbeye kalkışmışlarsa Allah'ın izniyle onun tam tersi olacaktır. Bu darbeyi yapanların isteklerinin tam tersi oluyor siyasette bir birliktelik ve tüm siyasilerin darbenin karşısında yer alması Türkiye için umut vericidir. Bundan sonra bu darbeci çeteyle mücadelede muhalefet partilerinin her türlü desteği vereceğini açıklaması umut vericidir. Bütün siyasilerin darbenin karşısında yer alması Türk siyaseti için övünçtür. Başbakanımız bugün CHP ve MHP liderlerini ziyaret edecek.Bugünkü görüşmede CHP ve MHP'den her türlü destek talep edilecek. 

ŞİMDİ ONLARI ETKİLEMEYE ÇALIŞACAKLAR

Türkiye ekonomisi 15 Temmuz badiresini atlattı. Daha güçlü yoluna devam edecek. Ekonomimizi olumsuz yönde etkilemek için şimdi kredi derecelendirme kuruluşlarını etkilemeye çalışacaklar.

POZİTİF YÖNDE YÜKSELİŞE GEÇTİ

Türkiye'de daha demokratik, daha şeffaf önemli bir fırsat önümüze çıkıyor Türkiye darbecilerin istediğinin tam tersi bir yönde ilerliyor. Bunlar yine darbe girişimi ile ekonomiyi hedef aldılar ama ekonomimiz bunu çok az hasarla atlattı. Bütün göstergeler yine pozitif yönde yükselişe geçti. Bunlar çeşitli vesilelerle, bir takım derecelendirme kuruluşları üzerinde lobi faaliyetleri yaparak 'Türk ekonomisi kötüye gidiyor' algısı yaratmaya çalışacaklar. Ama Türkiye ekonomisi iyi bir yolda yoluna devam ediyor. Bundan sonra daha güçlü bir Türkiye ekonomisi göreceğiz.

UZMAN ORDU GELİYOR

Türkiye'nin demokratikleşmesine katkı sağlayacak adımlardan birisi TSK'nın darbe sonrası yeniden yapılanmasını sağlayan 669 nolu KHK'nın sağladığı imkanlardır. Bu darbe teşebbüsü neyi hedefliyorsa tam tersi oldu, olmaya devam edecek. TSK'nın yeniden yapılanmasıyla ilgili gelişmeleri, çok iyi hazırlanmış, çok iyi planlanmış bir çalışmanın sonucu.Sivil iradenin daha güçlü olması. YAŞ'ın sivilleşmesi bu yönde atılmış adımlardan birisidir. Yeni düzenlemeler silah günün tek bir elde toplanmasını önlemek için atılan adımlardır. Bu bakımdan, Jandarma ve Sahil Güveliğin İçişleri Bakanlığı'na, Kuvvet Komutanlığının Milli Savunma Bakanlığı'na ve Genelkurmay'ın Cumhurbaşkanı'na bağlanması bu yönde atılmış adımdır. Askeri okulların kapatılması sağlanmış, TSK'ya gelişin farklı yönlerden sağlanmasının adımları atılmıştır. Uzman bir orduya geçilmesi için hazırlıklar yapılmaktadır.

TSK ÇOK DAHA GÜÇLÜ OLACAK

Buradan hiç kimse yanlış polemikler çıkarmasın. Buradaki tek amaç TSK'nın darbe için kullanılmasının önüne geçmek. Görüyoruz ki Türkiye'de darbelere zemin hazırlayan bir sistem var. İstiyoruz ki TSK'yı o kadar açık bir hale getirelim ki hiç bir şer odağı darbe yapmayı aklından bile geçirmesin. TSK yeniden modernize edilerek çok daha güçlenerek gözde bir kuruluş haline getirilecektir.

OHAL DEVLET İÇİNDEKİ ÇETELER İÇİNDİ

Türkiye'deki kamu yönetiminin işleyişinin demokratikleşmesi, sivilleşmesi için gerekli adımlar atılacaktır. Kamu diplomasisi vatandaşlara açık hale getirilecektir. Ehliyet, liyakat ve millete sadakat.Önümüzdeki 1 yıllık süre içerisinde Türkiye'deki bütün adımları hızlandırıp tamamlayacağız. Birisi normalleşmedir. Ama şimdi bunu ne unutturacağız, ne tamamen bununla meşgul olacağız. OHAL millete karşı yapılmış bir OHAL değil, devlet içindeki çetelere karşı yapılan bir OHAL'di. Süratle normalleşmeyi sağlayacağız.Yapısal reformların sağlanması. 65. Hükümet'in almış olduğu kararlar uygulanmaya devam edilecek. Ekonomi, siyasal hayatı daha ileri bir seviyeye yükseltilecek. Türkiye'de yatırım ortamının geliştirilmesi, yüksek teknoloji ürünleri ve istihdam alanının genişletilmesi için çalışmalar sürdürülecektir. Bölgesel sorunların azaltılmasına ilişkin dış politikada yeni açılmalar çerçevesinde Türkiye'nin düşmanlarını azaltıp, dostlarını çoğaltacağız.

KURUNUN YANINDA YAŞ DA YANMASIN

Kamudaki görevden almalar sırasında kurunun yanında yaşında yanmaması için gereken özeni göstereceğiz

GÜLEN'İN İADESİ

Gülen'in iadesi için hukuken elimizde geleni yapıyoruz. ABD'lilerin empati yapmasını istiyoruz.

7 AĞUSTOS'TA İSTANBUL'DA YAPILACAK  MİTİNG

Bu miting herhangi bir partinin mitingi değildir. Bu miting, bütün  Türkiye'nin mitingidir. Bütün partilerin, bütün demokratların, bütün  vatanseverlerin, yurtseverlerin mitingidir. Hayat tarzları, dünya görüşleri ne  olursa olsun herkesi pazar günü demokrasi nöbetini taçlandırmaya, İstanbul'a,  Yenikapı Meydanına davet ediyoruz. Demokrasi mitingleri pazar günü bu mitingle sona erecektir. Bu miting demokrasi nöbetlerini tutanların mezuniyet törenidir.

CUMHURBAŞKANI VEYA BAŞBAKAN ARTIK DİREK TALİMAT VEREBİLECEK

Genelkurmay Başkanlığı sembolik bir makam değil, Cumhurbaşkanı veya Başbakan artık, örneğin kolordu komutanına direk talimat verebilecek.

Etiketler Bakanlar Kurulu