Erdoğan ve Yıldırım'dan taziye mesajı

Erdoğan ve Yıldırım'dan taziye mesajı

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Yıldırım Bağdat'taki patlama için taziye mesajında bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Irak'ın başkenti Badat'ta meydana gelen terör saldırısıyla ilgili bir mesaj yayımladı. Başbakan Binali Yıldırım da Irak'ta meydana gelen terör saldırısı nedeniyle Irak Başbakanı Haydar El Abadi'yi arayarak taziyelerini iletti.

Yayımlanan mesajda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın şu ifadelerine yer verildi:

"Dost ve kardeş Irak'ın başkenti Bağdat'ta meydana gelen bombalı saldırıları, ülkem ve milletim adına şiddetle kınıyorum. Saldırılarda hayatını kaybeden Iraklı kardeşlerimize Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. Bu menfur hadisede hayatını kaybedenlerin aileleri başta olmak üzere tüm Irak halkına başsağlığı dileklerimi ve samimi üzüntülerimi iletiyorum. Her zaman olduğu gibi, bu acı günlerinde de Iraklı kardeşlerimizin yanlarındayız ve kendilerine her türlü yardıma hazırız. Türkiye olarak, hangi kökenden, inançtan ve meşrepten olursa olsun tamamını bir bütün kabul ettiğimiz Irak halkının her bir ferdini kardeşimiz olarak görüyoruz. Iraklı kardeşlerimizin sevinçlerini sevincimiz, üzüntülerini üzüntümüz olarak görmemiz, ortak medeniyetimizin ve kadim tarihi geçmişimizin gereğidir. Irak'ta yaşanan bombalı saldırıların yol açtığı acıyı ve sıkıntıyı en iyi anlayabilecek ülke Türkiye'dir. DEAŞ denilen eli kanlı örgüt, kısa bir süre önce ülkemizde de 45 masum sivilin hayatını kaybetmesine yol açan bir terör eylemi gerçekleştirmiştir."

"BU ÖRGÜTE KARŞI HEP BİRLİKTE, GÜÇLÜ BİR MÜCADELE YÜRÜTMELİYİZ"

"Bu örgüt, İslamın adını ve Müslüman sıfatını kullanarak İslam'a ve Müslümanlara savaş açmış bir örgüttür. İslam'a zarar veren bu örgüte karşı hep birlikte, güçlü bir mücadele yürütmeliyiz. Bağdat saldırıları vesilesiyle tüm İslam dünyasını ve tüm insanlığı, bölgemizi ve dünyayı bu kan içici canavardan kurtarmak için işbirliği yapmaya davet ediyoruz. Terör örgütlerinin desteklenmesi, hiçbir gerekçeyle izah edilemez. Bugün terör örgütleri üzerinden kendi projelerini hayata geçirmeye çalışan ülkelerin, yarın kendilerinin terörün hedefi haline gelmesi kaçınılmazdır. Bunun için biz, Batı ülkeleri, özellikle BM Güvenlik Konseyi üyeleri başta olmak üzere herkesi, terör örgütleri karşısında ilkeli bir tutum takınmaları konusunda ikaz ediyoruz. Bir kez daha Bağdat'taki terör saldırılarında hayatlarını kaybeden kardeşlerimize rahmet, yaralılara şifa temenni ediyor, Irak Cumhurbaşkanı Sayın Fuad Masum ve Başbakan Sayın İbadi nezdinde tüm Iraklı kardeşlerimize başsağlığı diliyorum."

Başbakan Yıldırım'dan taziye telefonu

Başbakan Binali Yıldırım Irak'ta meydana gelen terör saldırısı nedeniyle Irak Başbakanı Haydar El Abadi'yi arayarak taziyelerini iletti.

Başbakanlık kaynaklarından alınan bilgiye göre, Başbakan Binali Yıldırım, Irak'ın başkenti Bağdat'ta meydana gelen terör saldırısıyla nedeniyle Irak Başbakanı Haydar El Abadi'yi telefonla arayarak taziyelerini iletti. Başbakan Yıldırım görüşmede "Bağdat'ta yaralananlar için her türlü desteği vermeye hazırız. Irak'ın toprak bütünlüğünün Türkiye için çok önemli. DAEŞ ortak bela" dedi.

Irak Başbakanı Haydar El Abadi'nin de Başbakan Yıldırım'a teşekkürlerini ilettiği belirtildi.

DHA