ERDOĞAN YENİ BAKANLARI AÇIKLADI

ERDOĞAN YENİ BAKANLARI AÇIKLADI

Başbakan Erdoğan Cumhurbaşkanı Gül ile görüştükten sonra kameraların karşısına çıktı.. İşte yeni Kabine...

Gün boyunca istifalarla sarsılan Ankara'da, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan saat 21:30 sıralarında yeni kabineyi Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e sundu.

Başbakan Erdoğan, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları toplantısının ardından Başbakanlık Konutu'na geçti. Erdoğan, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ ile görüşürken, AB Bakanı Egemen Bağış da konuta gelip görüştü. Erdoğan, ardından Cumhurbaşkanı Gül ile görüşürüp yeni kabineyi açıkladı.

Toplantı az önce sona erdi ve Başbakan Erdoğan yeni kabineyi açıkladı.

İŞTE FOTOĞRAFLARLA YENİ KABİNE - FOTO-GALERİ

İşte Erdoğan'ın konuşması ve yeni bakanlar:

"Değerli arkadaşlar, değerli basın mensupları şu andan itibaren açıklayacağım yeni değişikliklerle birlikte kabinemizde 10 değişiklik söz konusu.

Kabine üyelerimizin değişikliği ile alakalı biliyorsunuz bunu ay sonu yapabileceğimi açıklamıştım. Arkadaşlarımın bir kısmı mevcut gelişmeler nedeniyle görevlerinden affını istediler.

Bir kısmı adaylıkları nedeniyle görevlerinden ayrıldılar. Bir kısmı da takdir ettiğim ve cumhurbaşkanımızın onayladığı isimler.”

İŞTE YENİ BAKANLAR

Başbakan Yardımcısı Ankara Milletvekili Emrullah İşler (Bekir Bozdağ'ın yerine)
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ (Sadullah Ergin'in yerine)
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı, Sakarya Milletvekili Ayşenur İslam (Fatma Şahin'in yerine)
İçişleri Bakanı Efkan Ala (Muammer Güler'in yerine)
Ulaştırma Bakanı Karaman Milletvekili Lütfü Elvan  (Biinali Yıldırım'ın yerine)
AB Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu (Egemen Bağış'ın yerine)
Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce (Erdoğan Bayraktar'ın yerine)
Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi (Zafer Çağlayan'ın yerine)
Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık (Nihat Ergün'ün yerine)
Gençlik ve Spor Bakanı - Akif Çağatay Kılıç (Suat Kılıç'ın yerine)

KABİNEDEN 3 BAKAN DAHA GİTTİ

Başbakan Erdoğan'ın açıkladığı yeni kabineyle birikte Suat Kılıç, Egemen Bağış ve Nihat Ergün'ün de koltuklarının değiştirildiği belli oldu.

1-603.jpg

BAĞIŞ TWITTER'DAN TEBRİK ETTİ

AK Partili Egemen Bağış, Başbakan Erdoğan'ın yeni bakanları açıkladığı sırada Twitter hesabından "Makamlar geçici ama dava esastır. Millete hizmette makam farkı olmadan Başbakanımıza yol arkadaşlığı yapmak onurdur." mesajını paylaştı.

Bağış, yeni AB Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu ile olan fotoğrafını da "AB Bakanları değişir ama AB sürecimiz süreklidir. Bayrak yarışında Mevlüt Çavuşoğlu kardeşimin en büyük destekçisiyim." iletisini yazdı.

KÖŞK'TE DEĞİL KONUTTA ONAYLANDI

Cumhurbaşkanı Gül, kabinede önemli ölçüde değişiklik yapan kabine revizyonunu onayladı.

BAŞKAN ADAYLARI AYRILDI

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı adayı; Adalet Bakanı Sadullah Ergin Hatay Belediye Başkanı adayı; Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım da, Ak Parti'nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı oldu. Yüksek Seçim Kurulu, aday bakanların istifa etmelerinin gerekmediği yönündeki kararını kamuoyuna duyurmuştu.

İŞTE BU AKŞAM YAŞANANLAR

3 bakanın istifasına neden olan yolsuzluk soruşturmasının ardından yeni bir boyut kazanan kabine revizyonununda, sürpriz bir gelişme yaşandı.

Üç bakanın istifalarını sunması üzerine gözler, yapılması beklenen kabine revizyonuna çevrildi. Ancak, Erdoğan'ın Köşk'e gelerek yeni kabineyi Cumhurbaşkanı Gül'e sunması beklenirken, Gül akşam saatlerinde Köşk'ten ayrıldı.

Revizyon listesi için saat 19.30'a kadar Çankaya Köşkü"nde mesaisini sürdüren Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, liste gelmeyince konutuna geçti. Kurmaylarıyla uzun süren görüşmeler yapan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, saat 21.30 sıralarında Gül"ün konutuna geçti ve revizyon listesini onaya sundu. Gül'ün onayının ardından da Başbakan Erdoğan kameralar karşısına geçerek yeni kabineyi açıkladı.