Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni Cumhurbaşkanlığı Kabinesi'ni açıkladı

Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe'de düzenlenen "Göreve Başlama Töreni"nin ardından Çankaya Köşkü'ne geçti ve kameraların karşısında yeni Cumhurbaşkanlığı Kabinesi'ni açıkladı.

28 Mayıs seçiminde bir kez daha Cumhurbaşkanı seçilen Recep Tayyip Erdoğan Meclis'te düzenlenen törende yemin ederek resmen görevine başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan TBMM'deki yemin töreninin ardından önce Anıtkabir'e çıktı ardından da Beştepe'de göreve başlama törenine katıldı.

Erdoğan Beştepe'de yaptığı konuşmada "Birlik beraberlik ve kardeşlik seferberliği" çağrısı yaparak büyük bir kucaklaşmaya ihtiyaç olduğunu belirtti. Cumhurbaşkanı Erdoğan "Seçim dönemi kızgınlık ve kırgınlıklarını bir tarafa koyalım, Türkiye Yüzyılı'nın inşasına omuz verelim" dedi. 

Yeni Cumhurbaşkanlığı Kabinesi

Ekonomide merakla beklenen isim olan Mehmet Şimşek Hazine ve Maliye Bakanlığı'na getirilirken, İçişleri Bakanlığı'na eski İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Milli Savunma Bakanı ise Türk Silahlı Kuvvetleri Başkanı Yaşar Güler oldu. Hakan Fidan'dan boşalan MİT Başkanlığı'na ise İbrahim Kalın getirildi. Cumhurbaşkanlığı Yardımcılığı koltuğuna Cevdet Yılmaz otururken, yeni kabinede ilk kez bakan olan 15 isim yer aldı. Cumhurbaşkanlığı Erdoğan'ın kabinesinde geçmiş dönemden sadece Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy yer alırken, 15 yeni isim kabinede kendine yer buldu.

Resmi Gazete'de yayımlandı

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi’ne ilişkin atama kararı bugünkü Resmi Gazete’de yayımlandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzasıyla yayımlanan karara göre, Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’nın 104 ve 106. maddeleri gereğince cumhurbaşkanı yardımcısı ve bakanların ataması yapıldı.

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe'de düzenlenen

İşte Erdoğan'ın açıklamaları ve yeni Cumhurbaşkanlığı Kabinesi üyeleri:

Cumhurbaşkanı Yardımcısı: Cevdet Yılmaz

Adalet Bakanlığı: Yılmaz Tunç 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı: Mahinur Özdemir Göktaş

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı: Vedat Işıkhan

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı: Mehmet Özhaseki

Dışişleri Bakanlığı: Hakan Fidan

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı: Alparslan Bayraktar

Gençlik ve Spor Bakanlığı: Osman Askın Bak

Hazine ve Maliye Bakanlığı: Mehmet Şimşek 

İçişleri Bakanlığı: Ali Yerlikaya

Kültür ve Turizm Bakanlığı: Mehmet Nuri Ersoy

Milli Eğitim Bakanlığı: Yusuf Tekin 

Milli Savunma Bakanlığı: Yaşar Güler 

Sağlık Bakanlığı: Fahrettin Koca

Sanayii ve Teknoloji Bakanlığı: Mehmet Fatih Kacır 

Tarım ve Orman Bakanlığı: İbrahim Yumaklı 

Ticaret Bakanlığı: Ömer Bolat 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı: Abdülkadir Uraloğlu

 "YARINLARIMIZ 28 MAYIS ÖNCESİNE GÖRE DAHA AYDINLIKTIR""

Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni Cumhurbaşkanlığı Kabinesi'ni açıklamadan önce kısa bir açıklama da yaptı. İşte Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkan başlıklar:

Demokrasimizin gücüne güç katan bir seçim sürecini tamamlamış bulunuyoruz. Ülkemiz tarihinde pek çok ilke sahne olan seçimlerin, Türkiye'ye ve Türk milletine hayırlı olmasını Allah'tan diliyorum. Türkiye, 14 Mayıs ve 28 Mayıs'ta sadece birer seçim yapmamış, aynı zamanda gelecek asrının nasıl olacağına da karar vermiştir. Milletimiz iradesiyle birlikte istiklal ve istikbaline de sahip çıkmıştır. Türkiye Cumhuriyeti, 2 bin 200 yılı aşan devlet geleneğiyle, 1000 yılı aşan millet şuuruyla, asırlara sari birlikte yaşama kültürüyle kendi mecrasında akmaya devam edeceğini göstermiştir. 1000 yıldır Anadolu topraklarını aşkla yeşerten bu ırmağın yatağını hiçbir gücün değiştiremeyeceği bir kez daha anlaşılmıştır. Türkiye bugün dünden daha güçlüdür. Demokrasimiz her zamankinden daha kuvvetlidir. Yarınlarımız, 28 Mayıs öncesine göre daha aydınlıktır.