Erdoğan yeniden aday olacak mı derken... Yeni tarih açıklandı: 2033!

Erdoğan yeniden aday olacak mı derken... Yeni tarih açıklandı: 2033!
Güncelleme:

Gazeteci Mehmet Tezkan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bir kez daha aday olup olamayacağına yönelik tartışmaların henüz sert bir şekilde başlamadığını ancak içten içe konuşulduğunu söyledi. Tezkan, Saray'ın planlarını 2033 yılına kadar yaptığını öne sürdü.  Kaynak: Gazeteci Mehmet Tezkan'dan bomda iddia! Saray'ın planladığı tarih belli oldu 

Gazeteci Mehmet Tezkan T24'teki bugünkü "Başdanışman noktayı koydu: Erdoğan'ın adaylığında engel yok" başlıklı yazısında dikkat çeken ifadeler kullandı. 

"Olası bir erken seçimde veya 2023'e doğru hararet artacak, sert polemikler yaşanacak. İki kere iki dört!..
Çok alevlenmedi, tartışma programlarının başat konusu haline gelmedi ama içten içe konuşuluyor. Zaman zaman gündeme geliyor, ama üzerinde henüz tepinilmedi, canhıraş tartışmalar yaşanmadı." diyen Tezkan şunları yazdı: 

"Geçen akşam CNNTürk'te Hukuk Başdanışmanı Mehmet Uçum'u dinledim. O da diyor ki; '101. Maddeyi yeniden yazdık, Meclis kabul etti, halk onayladı. 101. maddenin içi eskisiyle aynı olabilir ama yeniden yazıldı ve 2017 yılında yürürlüğe girdi. Yürürlük tarihi 2017'dir.' Yani, Erdoğan'ın bu ilk Cumhurbaşkanlığı… Uçum, 2023'te seçilirse Meclis 2028'de erken seçim kararı alırsa bir defa daha girebileceğini söylüyor. Anladım ki, Saray'da planlar 2033 yılına kadar kalma üzerine yapılmış. Seçmen ne der bilmem ama anayasa kurgulanırken 2033 yılının hedeflendiği belli."

Mehmet Tezkan'ın yazısının tamamı için...