Erdoğan'a başkanlık şoku !

Erdoğan'a başkanlık şoku !

Bir araştırma şirketinin yaptığı ankette başkanlık sistemine destek verenler yüzde 40 oranında kaldı.

Metropoll Araştırma Şirketi’nin yaptığı araştırmaya göre başkanlık sistemine evet diyenlerin oranı yüzde 40'da kaldı.

Metropoll Araştırma Genel Müdürü Özer Sencar, CHP yönetimine yaptırdığı son araştırmanın verilerini bir sunum yaparak açıkladı.

Araştırmaya göre Türkiye’nin bir numaralı sorunu “terör” olarak görülüyor. Başkanlık sisteminden yana olanların oranı yüzde 40 olarak tespit edilirken, yüzde 60 ise başkanlık sisteminden karşı olduğu görüşünü açıkladı. Bu verinin açıklanması sırasında Sencar, AKP seçmeni içinde başkanlık sisteminden yana olanların oranının artış eğiliminde olduğunu ancak yüzde 80 civarında kaldığı belirtildi. Diğer 3 partiye oy verenlerin arasında başkanlık sistemine karşı oranların yüzdesinin de giderek arttığı belirtildi.

HDP’LİLER OLUMLU BAKIYOR

Sözcü'den Başak Kaya'nın haberine göre AKP’den sonra başkanlık sistemine en fazla olumlu bakan partinin HDP olduğu tespitini yapan Sencar, HDP içinde de başkanlık karşıtlarının oranının yükseldiğine işaret etti. Sencar, olası bir seçimde alınacak oy oranlarına ilişkin de 1 Kasım sonuçlarına kıyasla çok büyük bir değişiklik öngörmedi. AKP’nin oy oranının 47-48 bandında olduğu, CHP’nin oy oranının 26-27 bandında olduğu tespitini yapan Sencar, MHP’nin oy oranının 1 Kasım’a kıyasla aynı kaldığını HDP’nin 9-11 oranında bulunduğu ve baraj sınırında olduğunu kaydetti.

AKŞENER GELİRSE OYLAR ARTAR

Araştırmaya göre MHP’de mevcut genel başkan Devlet Bahçeli’nin yerine eski TBMM Başkanvekili Meral Akşener’in gelmesi durumunda MHP’nin oylarında önemli artışlar olabileceği, MHP’nin büyük bir bölümü AKP’den alacağı oylarla birlikte yüzde 15 bandının üzerine çıkacağı tespiti iletildi.