Erdoğan'a hakaretten hapis cezası aldı

Erdoğan'a hakaretten hapis cezası aldı

Zonguldak ÖDP İl Başkanı, Erdoğan'a hakaret ettiği gerekçesiyle 11 ay hapis cezası verildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Başbakanlığı döneminde 1 Temmuz 2014’te grup konuşması sırasında kendisine “yalancı ve hırsız” dediği gerekçesiyle CHP lideri Kılıçdaroğlu'na 100 bin TL tazminat talebiyle açtığı davada, mahkeme tazminat istemini reddetti. 1 Asliye Hukuk Mahkemesi’nde dün görülen, Erdoğan’ın AKP Genel Başkanı ve Başbakan sıfatıyla açtığı dava duruşmasında Erdoğan’ın avukatları, tutanağa geçen ifadelerinde  CHP liderinin grup konuşmasında “Erdoğan’ın  şahsiyet haklarına saldırı kastıyla fevkalade ağır hakaretlerde bulunduğunu”  iddia ederek Kılıçdaroğlu’nun,  şu sözlerini anımsattı:

BirGün'ün haberine göre, “Yalan söyleyen, ahlaki değerleri yüksek olmayan birisinden cumhurbaşkanı adayı olamaz. Geçmişi şaibeli olan birisinden cumhurbaşkanı adayı olmaz. Google'da ‘yalancı başbakan’ yazdığınız ve tuşa bastığınız zaman 450 bin Recep Tayyip Erdoğan adı çıkıyor, 450 bin. Daha ilginç bir şev var, hırsız başbakan yazdığınız zaman 3 milyon 900 bin sonuç çıkıyor, evet 3 milyon 900 bin sonuç çıkıyor. Ekmeleddin İhsanoğlu yazdığınız zaman bilim adamı çıkıyor, saygın bir devlet adamı çıkıyor” Erdoğan’ın avukatlarının ardından Kılıçdaroğlu’nun avukatı Celal Çelik, savunmasında kamuoyuna yansıyan tapelere atıfta bulundu. Mahkeme daha sonra verdiği kararda 100 bin lira tazminat istemini reddetti.

11 AY HAPİS CEZASI

Zonguldak  Ereğli’de, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a, başbakanlığı döneminde, katıldıkları bir eylemde attıkları sloganlarla hakaret ettiği iddiasıyla 4 Haziran 2013’te açılan davada yargılanan 4 sanıktan ÖDP İl Başkanı Ali Deliak, 11 ay 20 gün hapse mahkum edildi. Ereğli 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nde dün görülen duruşmada tutuksuz yargılanan sanıklardan ÖDP İl Başkanı Deliak’ın "kamu görevlisine hakaret" suçundan 11 ay 20 gün hapisle cezalandırılmasına karar veren hâkim, "sanığın cezasının ertelenmesi halinde yeniden suç işlemeyeceği yönünde kanat oluşmadığından" hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına yer olmadığına hükmetti. Diğer sanıklardan Çetin Yılmaz’a 7 bin 80 lira adli para cezası veren hakim, aynı miktarda adli parayla cezalandırılan Coşkun ve Dağhan hakkında ise hükmün açıklanmasının geri bırakılmasını ve 5 yıllık denetim süresine tabi tutulmalarını kararlaştırdı.

BirGün'e konuşan Ali Deliak, bölgede bulunan hâkimlerin tayin aşamasında olduklarını ve iktidara iyi görünmek için bu yönde karar aldıklarının altını çizerek şunları söyledi,'' Dosyada tutukluğumun için elle tutulur hiçbir delil olmadığı halde hâkimin verdiği bu karar iktidarın nasıl gözünün döndüğünün bir kanıtı. Hâkimler ve savcılar iktidara iyi görünmek için bu yönde bir karar aldılar. Bizde cezayı temyiz ettirmek için başvuruda bulunduk, sonucu bekliyoruz'' dedi.