Erdoğan'dan AYM’nin Can Dündar-Erdem Gül kararına yorum

Erdoğan'dan AYM’nin Can Dündar-Erdem Gül kararına yorum

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Anayasa Mahkemesi'nin kararına uymuyorum, saygı da duymuyorum"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 5 günlük Batı Afrika gezisi öncesi Atatürk Havalimanı’nda basın toplantısı düzenledi. Toplantıda Can Dündar ve Erdem Gül’ün tahliyesine ilişkin Anayasa Mahkemesi (AYM) kararına ilişkin bir soruya Erdoğan “AYM kararına sadece sessiz kalırım o kadar oma onu kabul etmek durumunda değilim.  Verdiği karara da uymuyorum, saygı da duymuyorum” yanıtını verdi.

Erdoğan AYM kararına ilişkin şöyle konuştu:

“Her şeyden önce şu ana kadar her hangi bir açıklamada bulunmadım. Açık net söylemek durumundayım. Bu olayın ifade özgürlüğüyle uzaktan yakından alakası yoktur. Bu bir casusluk davasıdır ve Cumhurbaşkanlığı sözcümüzde bununla ilgili bazı açıklamaları yapmıştı. Bir defa biz bakar kör olmak durumunda değiliz. Bazı gerçekleri açık net görmeyiliz. Bana göre medyanın sınırlı özgürlüğü olamaz. Dünyanın hiçbir yerinde de medyada sınırsız özgürlük olamaz.

AYM kararına sadece sessiz kalırım o kadar oma onu kabul etmek durumunda değilim.Verdiği karara da uymuyorum, saygı da duymuyorum. Bu bir beraat kararı değil tahliye kararıdır. Onlarla ilgili kararı veren mahkeme kararında direnebilirdi. Direnseydi AYM’nin karar boşa çıkacaktı. Ya da AİHM’e gidecekti. Bana göre atılan adımlar doğru adımlar değildir.”