Erdoğan'dan bayram namazı sonrası açıklama

Erdoğan'dan bayram namazı sonrası açıklama

Cumhurbaşjkanı Erdoğan, bayram namazının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Bayram namazı sonrası basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Erdoğan, 28 belediyeye kayyum atanmasıyla ilgili olarak, 'Aslında bu tabi yeni bir şey değil. Bana göre geç atılmış bir adımdır. Bu benim daha önce de temennimdi. Siz terör örgütlerine destek veremezsiniz sizin öyle bir yetkiniz yok. Alt yapı, üst yapı ve hizmet götürmekle görevlisiniz. Hendek açmak için değil' dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Bayram namazı sonrası basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

İşte Erdoğan'ın açıklamaları:

SURİYE'DE ATEŞKES

Sizlerin ve bütün vatandaşlarımızın mübarek Kurban Bayramı'nı tebrik ediyorum. Bayramın insanlık için barışa vesile olmasını diliyorum. Bölgemizdeki gelişmeler hayra alamet değil. Verilen sözler tutulursa Suriye'de 48 saat bir ateşkes söz konusu, eğer başarılı olursa 1 hafta devam etmesi temennimiz.

OPERASYONLAR DEVAM EDECEK

Ülkemizde de tüm asker ve polisimiz hepsi aynı kararlılıkla operasyonlara devam ediyorlar. Hedefimiz ülkede 1. derece huzurun temini noktasında devletin koyduğu kurallara herkesin A'dan Z'ye uymasıdır.

FIRAT KALKANI HAREKATI

Bizim 90-95 km'lik bir planımız vardı. Bunu Putin ve Obama ile de görüştük. Bunu başaralım dedik. Suriye sınırımız sürekli tehdit altında. Fırat Kalkanı sınırlarımızı tehditten temizleme harekatıdır. 

KAYYUM ATANMASI GEÇ KALINDI

Aslında bu tabi yeni bir şey değil. Bana göre geç atılmış bir adımdır. Bu benim daha önce de temennimdi. Çünkü belediye başkanlığı yapmış biri olarak konuşuyorum. Siz terör örgütlerine destek veremezsiniz sizin öyle bir yetkiniz yok. Alt yapı, üst yapı ve hizmet götürmekle görevlisiniz. Hendek açmak için değil.  Hayatı aksatmak için hendek açılır mı? Devletten gelen desteği dağa gönderdiler. Bunların hepsi tespit edildi. TNT taşıyorlar, tüpler, variller taşıyorlar. Bölgede devamlı tehdit unsuru oluşturuyorlar, bunların tespiti var.