ERDOĞAN'DAN CANLI YAYINDA DAVUTOĞLU AÇIKLAMASI

ERDOĞAN'DAN CANLI YAYINDA DAVUTOĞLU AÇIKLAMASI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Eyüp Belediyesi Yeni Hizmet Binası ve Toplu Açılış Töreni'nde Davutoğlu'na teşekkür etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Eyüp Belediyesi Hizmet Binası ve Toplu Açılış Töreni'nde konuştu. Başbakan Ahmet Davutoğlu'na teşekkür eden Erdoğan, AB'ye de rest çekti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''AB vize için terörle mücadele yasasını değiştireceksiniz diyor. Biz yolumuza gidiyoruz sen de yoluna git'' dedi.

AB'YE VİZE ÇIKIŞI

Erdoğan’ın konuşmasında Avrupa Birliği'ne (AB) rest çekti. Cumhurbaşkanı, şu ifadeleri kullandı:

"AB 'Vize için terörle mücadele yasasını değiştireceksiniz' diyor. Siz önce Avrupa Parlamentosu'nun yanında çadır kuran teröristlere müsaade ederken bu zihniyetinizi niye değiştirmiyorsunuz? Teröristlere çadır kurdurtacaksın ve onlara orada imkan sağlayacaksın ve bunu demokrasi adına yaptığını söyleyeceksin. Bize de 'Vize kaldıracağım bunun şartı, şunu değiştirmen...' Kusura bakma, hadi bakalım biz yolumuza gidiyoruz, sen de yoluna git. Kiminle anlaşabiliyorsan onlarla da anlaş.''

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

''Suriye'de 12 milyon insan mağdur edilmiş, 600 bine yakın masum katledilmişken, hiçbir Müslüman bu vebalden kendini ayrı tutamaz. Şu anda Bangladeş'teki gelişmelere sessiz kalanlar da bu vebalden kurtulamaz. Türkiye dört bir yanından terör örgütlerinin ve onlara destek olan güçlerin doğrudan dolaylı saldırısı altında iken şu anda AB bakın 'Vize için terörle mücadele yasasını değiştireceksiniz' diyor. Siz önce Avrupa Parlamentosu'nun yanında çadır kuran teröristlere müsaade ederken bu zihniyetinizi niye değiştirmiyorsunuz? Teröristlere çadır kurdurtacaksın ve onlara orada imkan sağlayacaksın ve bunu demokrasi adına yaptığını söyleyeceksin. Bize de 'Vize kaldıracağım bunun şartı, şunu değiştirmen...' Kusura bakma, hadi bakalım biz yolumuza gidiyoruz, sen de yoluna git. Kiminle anlaşabiliyorsan onlarla da anlaş.

BAŞBAKAN'IN BIRAKMA KARARI

Biliyorsunuz iktidar partisi olan AK Parti, 22 Mayıs'ta kongreye gitme kararı aldı. Sayın Başbakan da bu kongrede aday olmayacağını açıkladı. Hem AK Parti'nin kongre kararının, tüzüğün 70. maddesi gereği Sayın Genel Başkanın, Başbakan'ın aldığı bu kararın ve aynı zamanda Sayın Başbakan'ın aday olmama kararının hayırlı olmasını Allah'tan temenni ediyorum. Öncelikle Sayın Başbakan'a yaklaşık 20 aydır Başbakanlık sürecinde vermiş olduğu kıymetli hizmetler için şahsım, milletim adına teşekkür ediyorum. Milletimiz bu ülke için tuğla üstüne tuğla koyan hiç kimseyi asla unutmaz. Sayın Başbakan'ın da hizmetleriyle milletimizin gönlünde müstesna bir yere sahip olduğuna inanıyorum. Ben de huzurlarınızda daha önce başdanışmanım olarak, Dışişleri Bakanım olarak uzun yıllar birlikte çalıştığım, son 20 aydır da Başbakan olarak bu birlikteliği daha ileriye taşıdığımız Sayın Davutoğlu'na teşekkür ediyorum. Bu tür makamlar bir çeşit bayrak yarışıdır.

Bugünkü Türkiye, dünün rotasız, hedefsiz, amaçsız Türkiyesi değil. Türkiye'nin önünde 2023 hedefleri gibi kapsamlı ve heyecan verici bir yol haritası var. Milletimiz, doğrudan kendi oyuyla seçtiği cumhurbaşkanı sayesinde, seçimler ve hükümetler gelip geçse de ülke yönetiminde herhangi bir boşluk olmadığını, olmayacağını artık çok iyi biliyor. Benim başkanlık sistemini gündeme getirmemin sebebi de budur. Milletimiz 2007 anayasa değişikliği ile hukuki altyapısı hazırlanan, 10 Ağustos 2014 seçimiyle de fiili adımı atılan bu yeni dönemin faydasını görmüştür. Bilhassa 7 Haziran seçimleriyle 1 Kasım seçimleri arasındaki belirsizlik dönemin güçlü cumhurbaşkanlığı sayesinde krize meydan verilmeden geçirilmesi milletimizin memnuniyetini daha da artırmıştır. Geldiğimiz noktadan geriye dönüş yoktur. Bunu artık herkes kabul etmelidir. Yeni Anayasa'nın diğer ihtiyaçlarla birlikte milletimizin tercihi ve onayıyla girilen bu yeni yönetim tarzının kurumsallaştırılmasını da sağlayacak şekilde hazırlanacağına inanıyorum.''

EZİLMEKTEN SON ANDA KURTULDU

Cuma namazını Eyüp Sultan Camii’nde kılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmek isteyen bir kadın, ezilmekten koruma polisleri sayesinde son anda kurtuldu.