Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na sert tepki !

Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na sert tepki !

Kocaeli'de toplu açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kılıçdaroğlu'nun 'kan dökülür' çıkışına sert tepki gösterdi.

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kocaeli'de toplu açılış töreninde vatandaşlara seslendi.

Kocaeli halkına iki önemli müjde veren Erdoğan, 30 bin kişilik yeni stadın Ağustos sonuna yetiştirileceğini söyledi. Erdoğan ayrıca, iki mavi bayraklı sahili olan Kocaeli'nin bir mavi bayrak daha aldığını belirtti.

KILIÇDAROĞLU'NA "KAN DÖKÜLÜR" TEPKİSİ: KUZU KUZU TAKİP EDERSİN

Kılıçdaroğlu'nun başkanlık sistemiyle ilgili yaptığı "kansız olmaz" çıkışına da sert tepki gösteren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "eğer benim milletim bu ülkede 'evet biz başkanlık sistemine geçiyoruz' derse sen de kuzu kuzu takip edersin" dedi. 

Erdoğan şöyle konuştu:

Buralara kolay kolay gelmedik. Çıktı ana muhalefetin başındaki, Türkiye'de başkanlık sistemiyle ilgili "kan dökülür" diyor. Kardeşlerim bunlar siyasi sapkınlık içinde. Bunlar siyaseti bilmiyor. Bunlar siyaset cahili. Siyasi literatür cahili. Yani ABD başkanlık sistemine geçerken kan mı döktü? Bunların hiçbiri yok. Bu kararı kim verir? Millet. Senin öyle bir yetkin yok. Öyle bir gücün de yok. Eğer benim milletim bu ülkede "evet biz başkanlık sistemine geçiyoruz" derse sen de kuzu kuzu takip edersin.

BİZ KANI SADECE KIZILAY'A VERİRİZ

10 Ağustos'ta millete gittik mi gittik, 4 parti bir araya geldiler mi geldiler. Siz ne yaptınız yüzde 52 ile bu kardeşinizi desteklediniz. Yarın olacak olan da budur. Biz kanı sadece Kızılay'a veririz. Olay bu kadar basit. 

Ben bu zatın ismini ağzıma almam. Ve biz kan veririz. Kanı biz nerede veririz? Vatanımızın kurtuluşunda veririz. Teröre karşı veririz. Ve bu ay çok ilginç bir aydır. Bu ana muhalefet, geçmişi itibariyle doğru, hep kan döktüler. Bu ayın içinde iki gün var ki çok önemli, biri yarın 14 Mayıs, diğeri de 2 hafta sonra ulaşacağımız 27 Mayıs. Bu tarihlerden biri demokrasimiz için ak bir gün, diğeri ise kara bir gün. 

Millet yerine bu CHP hep darbecilerin kapısını çalmıştır. Aradan geçen 66 yıla rağmen tarzlarını hiç değiştirmediklerini görüyoruz. Tek parti dönemindeki siyasi kurumun mirasını yaşatma iddiasındaki zatın hezeyanlarını hep birlikte takip ediyoruz. Bunların ağababalarının 14 Mayıs'taki hissiyatları, 27 Mayıs'taki sevinçleri neyse şimdikilerin de duyguları aynı. 

KANI EŞKIYA DÖKER, TERÖRİST DÖKER

Yaşadıklarından ders almadıkları gibi, kinlerini sürekli biledikleri anlaşılıyor. Hangi aklı başında insan siyasi meseleyi içinde kan geçen cümlelere sıkıştırır? Sen millete ait olan egemenlik hakkını ne zamandan beri eşkıyalara veriyorsun? Kanı kim döker? Çete döker, eşkıya döker, terörist döker. Bunlar şimdi terör örgütünün ağzıyla konuşmaya başladılar.