ERDOĞAN'DAN YENİ BAŞKANLIK SİSTEMİ ÇIKIŞI

ERDOĞAN'DAN YENİ BAŞKANLIK SİSTEMİ ÇIKIŞI

Cumhurbaşkanı Erdoğan Bursa'daki açılış töreninde konuştu. Erdoğan, başkanlık sistemi konusunda “Sistem tartışmalarını olumlu çok buluyorum” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Bursa'da düzenlenen toplu açılış töreninde halka seslendi.

Son 14 yılda Bursa'yı güzelleştirmek için çok çalıştıklarını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Geçen yıl İnegöl'ün ihracatımıza katkısı 800 milyon dolar, inşallah bu atılım ileride de devam edecek" dedi.

Açılışı yapuılan Hacı Sevim Yıldız Mesleki Eğitim Kampüsü'nün 305 bin metrekarede kurulan 26 binadan oluşan bu eser muhteşem bir eser olduğunu belirten Erdoğan,

"4 ayrı mesleki ve teknik lisesi, 1 adet spor lisesi 450 kişilik pansiyonları, modern atölye, yemekhanesiyle İnegöl örnek bir yere kavuştu. 6 bin öğrencinin eğitim alabileceği bir yapı var, şu an 5 bin inşallah artarak devam edecek. Bu külliyenin önemli bir özelliği de 61 milyon TL'lik yatırımın neredeyse tamamının hayırsever vatandaşlar tarafından karşılanmasıdır.
Mehmet Yıldız tarafından inşaa edilen külliyenin hayırseverlerimize örnek olmasını bekliyorum" dedi.

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle:

"2023 HEDEFLERİNE YÜRÜYORUZ"

Türkiye teröre, bölgesindeki istikrarsızlığa, sabotaj girişimlerine rağmen 2023 hedefleri istikametinde yürüyor. Osman Gaze Köprüsü'nü yaptık işte. Oradan geçip geldik. Yavuz Sultan Selim Köprüsü dev bir proje. Avrasya Tüneli'ni de aralık ayının 20'sinde en geç 26'sında hizmete açıyoruz.

"ŞEHİDİMİZ BÜYÜKTÜR"

Güneydoğu'da Doğu'da teröristler var. Bölücü terör örgütü nereye kaçarsanız kaçın inlerinize kadar sizi kovalayacağız. Bu vatanı refaha kavuşturacağız. Şehit veriyoruz ama ben şuna inanıyorum bizim şehidimiz büyüktür.

Yıllardır bize demokrasi karnesi hazırlayanların hiçbiri kendi değerlerini yerine getiremiyor. Batıda bir çok ülke yabancı akımların , partilerin konrolüne girme tehlikesiyle karşı karşıya.

Suriye de 600 bin insan terör kurbanı oldu. Buna sesi çıkmayanlar dabıkta PKK lı teröristleri savunuyorlar. 

"ŞEHİDİMİZİN KANINI YERDE BIRAKMAYIZ"

Parlamentoda idam konusu gündeme gelip Genel Kurul'dan geçtiği anda Cumhurbaşkanı olarak ben buna onayımı veririm. Bunu açıkladım. Bazı Batılılar 'Siz bunu niçin dillendiriyorsunuz' diyor, ya ne olacaktı? Sizden mi izin alacağız? Bugüne kadar on binlerce şehidimin kanı yerde mi kalacak? Bugün dünyanın büyük bir kesiminde hala idam uygulaması var. Dolayısıyla biz, o şehidimizin kanını yerde bırakamayız.

"MECRUBUZ,İNECEĞİZ"

(Fırat Kalkanı Harekatı) Şimdi El Bab, ama 'oraya inmeyin' diyorlar. Mecburuz, ineceğiz. Niye Çünkü burada terörden arındırılmış bir bölgeyi hazırlamamız lazım. Koalisyon güçleri, eğer beraber hareket etmeye hazır olurlarsa Rakka'da da DEAŞ'a karşı gereğini yapacağız. Ama PYD ile veya YPG ile beraber değil. Amerika, koalisyon güçleri, beraber. Terör örgütlerini yanımıza almayacağız.

"NE DİYORSUN, NE MAĞDURİYETİ"

 (FETÖ ile mücadele) Demokrasiden, hukuktan ve adaletten asla taviz vermeden, adeta bir kuyumcu hassasiyetiyle çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Ancak bu hain örgüt bizim bu hassasiyetimizi dahi sulandırmaya, istismar etmeye... Ne diyorlar, 'mağduriyetim giderilsin' diye yapılan başvurular var. Sen ne diyorsun ya Ne mağduriyeti, Benim 241 şehidimin ailesinin mağduriyetini kim giderecek 2 bin 194 gazimin ailesinin mağduriyetini kim giderecek Biraz insan edep eder. Hangi yüzle gelip bunu söylüyorsunuz. Acırsanız acınacak hale gelirsiniz. Biz arkadaşlarımıza şunu söylüyoruz; hukuk içinde, adil bir şekilde kararınızı verin."

ERDOĞAN'DAN YENİ BAŞKANLIK SİSTEMİ ÇIKIŞI - Resim : 1